Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 656 / 12 / 0
Wiele osób zadaje to pytanie w wątku o lsa więc zakładam ten wątek żeby było łatwiej znaleść odpowiedz na to pytanie, sposób sprawdzony i wywołuje minimalne mdłosci w porównaniu z jedzeniem ich w całosci.

Najpierw należy zeskrobać ciemną skórke aż do białego wnętrza, można to zrobic nożykiem albo najłatwiej papierem sciernym. Teraz rozkrusz nasiona i wpakuj do opróżnionej torebki po herbacie. Wrzuc torebke do szklanki z wodą i wstaw do lodówki na min. 6h najlepiej na całą dobe. Teraz wystarczy wyjąc torebki z nasionami i wypić, smacznego! Ta woda nie będzie najlepiej smakować więc lepiej wypij to szybko jak byś wódke pił :-p
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2008 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 920 / 163 / 0
ja zjadlem nasiona po uprzednim pogryzieniu i jakos nie mialem zadnych mdlosci a robilem tak bo mialy byc nieaktywne zmieszalem z dexem i wyjebalo mnie z butow
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Po pięciu jeszcze niema dramatu z żołądkiem ale po 10-15 mocnych nasionach tarzałbym sie po podłodze w agonii :-) Wszystko zależy od nasion i organizmu jedzącego
  • 4024 / 374 / 951
Mayday,ten koncept z pierwszego postu testowałeś osobiście? Z iloma nasionami i jak porównałbyś (jeśli masz możliwość) do zjedzenia zbliżonej ilości nasion lub wypicia ekstraktu spitytusowego?
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 656 / 12 / 0
Stosowałem tą metode kilka razy i mi pasuje. Prawie zerowe mdłosci a na mocy nic nie traci. Ostatni raz zrobilem tak 10 nasion z everyonedoesit które są mocne i tak też było a ekstraktu spirytusowego nigdy nie roibłem bo nigdy o tym nie słyszałem, natknąłem sie tylko na opis pozyskania lsa za pomocą metanolu.
  • 4024 / 374 / 951
ekstrakt spirytusowy niby wygląda tak:

sproszkować nasiona,wsypać do małej literatki(taka 50-tka do wódki) i zalać spirytusem(takim 95%-żeby to nie była wódka!-to ważne bo używając wódki wcale się nie pozbędziemy tych glikozydów) w ilości paru mililitrów-dosłownie tak, aby przykryć sproszkowane nasiona-tzw. niezbedną ilość(LSA z większymi ilościami alkoholu-np 2 kieliszki wódki może mieć zgubne działanie). Odstawić na ok 12 godzin(od czasu do czasu tym pobełtać) w ciemności i z przykryciem. Po tym czasie uzupełnić kieliszek (do połowy lub cały) zkawaszoną lekko wodą(np. 1%kwaskiem cytrynowym) lub kwaśnym sokiem, taki roztówr osączyć na sączku pozbywając się resztek nasion i wypić. Sączyć należy po uzupełnieniu ponieważ tak małe ilości alkoholu wsiąkną w nasz sączek i szybko wyparują.
Metoda sprawdzona, skuteczna, nie degradująca alkaloidów i nie wyciągająca glikozydów cyjanogennych (jak wszystkie glikozydy nie rozpuszczają się w stężonym alkoholu

Próbowałem i cóż-mdłości faktycznie zero,ale 9 nasion podziałało dużo słabiej niż 6 (z tej samej partii) zjedzonych zwyczajnie.
Ogólnie po Twojemu wygląda to zachęcająco,nie omieszkam przeto przetestować przy najbliżej okazji.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 12 / / 0
ja wjebałem 15 nasion i zjarałem z kumplem około 2.5 g Wild dagga i wcale nei czułem bólu brzucha ;]
Uwaga! Użytkownik ChoRy_NarKus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / / 0
Mayday pisze:

Najpierw należy zeskrobać ciemną skórke aż do białego wnętrza, można to zrobic nożykiem albo najłatwiej papierem sciernym. Teraz rozkrusz nasiona i wpakuj do opróżnionej torebki po herbacie. Wrzuc torebke do szklanki z wodą i wstaw do lodówki na min. 6h najlepiej na całą dobe. Teraz wystarczy wyjąc torebki z nasionami i wypić, smacznego! Ta woda nie będzie najlepiej smakować więc lepiej wypij to szybko jak byś wódke pił :-p
Ja zalewam ciepłą wodą. Nie wstawiam do lodówki tylko zostawiam na noc zamknięte w półce.
Rano wypijam wszystko wraz z rozkruszonymi nasionkami. 0 bólu brzucha, 100% działanie. Chyba temp. wody ma tu znaczenie, ale nie wiem.
W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Substancje_psychoaktywne
  • 374 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kildeis »
Generalnie jeśli chodzi o ekstrakcje to tak jak pisałem na forum już wcześniej najbardziej skuteczna jest ta podana przez pokolenie Ł.K.. Żadne zalewanie wodą, "cytrynką" i tego typu pierdoły wcale nie działają. No może poza tym, że te skorupy nie zalegają żołądka.
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
  • 656 / 12 / 0
Ja tej metody wsumie też już nie używam, teraz tylko obieram skorupki i wrzucam do zimnego piwka ginger na chwilke.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.