Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 588 / 32 / 0
Zastanawiam się skąd takie ograniczenia w głowach osób piszących frazy typu „wasz towar max 15%” „nikt z was zapewne czystego towaru nie brał” jakoś najczęściej w wątku o kokainie i heroinie widziałem
Ja nigdy heroiny czy kokainy nie brałem z ulicy, tak rzeczywiście tam może latać syf. Zawsze zamawiałem z darknetu, wybierając najlepszy, najczystszy towar od najlepszych sprzedawców. Zakładam, więc że nie tylko ja tak robiłem, więc pewnie osoby które piszą tego typu rzeczy same nie widziały nic lepszego w życiu i myślą, że inni też tak mają i to jedyna rzeczywiść.

Jakie proporcje wg was najlepsze do speedballa iv takiej naprawdę dobrej heroiny z czystą kokainą?
  • 11 / 1 / 0
Dlatego, że chałupnicza acetylacja nie ma zbyt dużej wydajności. Uwielbiany i gloryfikowany przez wszystkich kompot to max 50% diacetylomorfiny, plus monoacetylomorfiny, plus nieprzereagowane substraty oraz cała gama acetylowanych (i nie) alkaloidów opium.

A jak mówimy o ulicznej h, to mówimy o całej gamie pośredników. Nawet zakłądając wydajnośćrzędu 64% (chyba tyle wychodzi przy tych sposobach jak się robi Browna), to masz całą gamę pośredników. Efekt jest taki, że końcowy towar masz około 20% h w h, i to potwierdzają mniej lub bardziej badania skonfiskowanego towaru przez policję. Jeśli chodzi o darknet - nie wiem, ale raczej nie zabijają klientów. Więc nie mogą odbiegać za bardzo od standardu, bo ludzie by padali jak muchy.

Dopóki nie sprawdzisz, nie będziesz wiedzieć. Ale wrażenia wsztkich którzy mieli dostęp do kompotu, acetylowanej majki albo aptecznej heleny sugerują, że wersja "handlowa" jest po prostu słabsza.
  • 671 / 163 / 0
@kwasiarz brown z zalozenia musi byc rozmieszany, aby obnizyc temperature wrzenia zeby sie nadawal do "palenia" a wlasciwie do vapo. samo to gwarantuje ze >40% tam nie bedzie.

gdzies jest piekna, wymowna anegdotka na forum bodajze autorstwa sprawdzone info, jak to nadmiernie wozacy sie zawodnicy ze stolicy na detoxie (ze maja prawdziwy hel, ile to cwiar nie strzelaja, morfina to slaba jest itp opowiesci "kombatanckie") dostali do pukniecia mst i rezultat byl taki ze chlopakow trzeba bylo reanimowac.

wydajnosc acetylacji jest rozna, ale liczac w odniesieniu do uzyskanej wolnej zasady morfiny z preparatow aptecznych da sie uzyskac powyzej 80%.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.