Do tej pory wytworzenie 4-MMC od prekursorów do prochu to była robota na 3h niewymagająca praktycznie żadnego sprzętu. Moim zdaniem to kogo ta ustawa realnie zatrzyma to tylko niedzielnych chemików: Sebastian, lat 20, z chemii mierne, znalazł w necie przepis na mefedron, starzy pojechali do roboty, jest dostatecznie dużo czasu na ugotowanie. W przypadku pełnoskalowych laboratoriów nieograniczonych czasem będzie to mała przeszkoda, którą przeskoczą jak będzie klient. Proszę zobaczyć jak długa droga jest do wytworzenia innych powszechnie dostępnych narkotyków, np. MDMA albo metamfetaminy od pierwszego legalnego prekursora. Tak naprawdę beta ketony były wyjątkiem, gdzie do ich wytworzenia wystarczyła jedna reakcja i gotowe. Oczywiście nie wykluczam, że na rynek wejdą inne ketony, ale moim zdaniem to nie tak, że zastąpią całkowicie te, których prekursory zostały zbanowane.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
16 września 2026Baltimore pisze: (...) W jakiś sposób ludzie zamawiają dziś z Niderlandów x-MMC, a nie chlory.
Niemniej ten pretekst żeby sobie darować to mało tak naprawdę użyteczne gówno (bk) jest taki ładny...
Tylko krajowki szkoda.
Idę wkuwać diva-5, ha!
Ale pocieszające jest że według raportów europejskich jakość ulicznej kokainy rośnie. Na DN to wręcz graniczy z cudem dostać koke poniżej 90%
heroina również jest czysta. Moze nie procentowo, bo zawsze lawirowała wokół kilkudziesieciu procent. Ale przynajmniej nie jest bełtana fentanylami, nitazenami i orfinami. Bo jeszcze rok temu UE straszyła ze koncza sie zapasy afganskiego opium i Europe zaleje fala przedawkowań. Fakt, że hel zrobił się droższy ale przynajmniej nie jest skażony jak w USA.
No i meth. Ciezko dostać obecnie sorty zrobione na pseudo/efedrynie ale nawet z bmk jest wystarczająca dla zwykłego zjadacza chleba. W sumie to dobrze ze nie ma czystej meth na ulicach bo szpitale psychiatryczne musiałyby zwiekszyć ilość łóżek :D
Jeszcze do tego rynek psychodelików i dysocjantów ma sie bardzo dobrze.
A z nowości gdzieś nieśmiało na horyzoncie pojawiają się aminorexy, analogi metakwalonu, nowe RCbenzo. Oczywiscie niebezpieczne to są rzeczy. Ale kto przetrwał złotą ere RC to poradzi sobie haha
Jak dla mnie rynek jest wysycony i jest wszystko co potrzebne narkomanowi do życia. Nie ma co panikować, tylko przyzwyczaic sie do nowych warunków. Ja i tak już dawno postawiłem krzyżyk na ketony, więc może jest mi łatwiej. A w tym całym zamieszaniu królowe narkotyków maja się dobrze jak widać
wczorajyikokode pisze: @Stteetart co "nie"? Jako że wypowiadałeś się już w tym temacie, a drugi post dodałeś tuż pod moim - wygląda to jak zanegowanie mojej wypowiedzi, ale potem napisałeś jeszcze raz to samo co ja i nie wiem jak mam to zinterpretować.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.