Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / / 0
A czy po przyjęciu bupry dostał ktoś wywołanych objawów ?
  • 308 / 92 / 0
Dla ludzi korzystających z plastrów - przekminiłem, że ten klej na matrycy który zawiera buprę można bardzo łatwo zeskrobać nożykiem. Potem wystarczy uformować z niego kulkę i pod język - o wiele wygodniej się to trzyma niż kawałek plastra oraz szybciej i mocniej wchodzi.
  • 25 / / 0
To mój 3 dzień na 1 mg bupry . Pierwsze 0,5 mg przyjąłem 25 godz po dawce Tramalu , ogólnie zniosła objawy odstawienne . Jedynie dwa dni napieprzal mnie leb dość solidnie . Ogólnie czuje się normalnie . Tak z ciekawości zapytam jak to jest , że u niektórych pojawia się jakiś lepszy humor , motywacja itp ? U mnie nic takiego nie występuje. Ogólnie mam przepisane 2 mg , ale biorę 1 mg
  • 308 / 92 / 0
@Drogel12 bo bupra nie u wszystkich działa wyczuwalnie, to bardzo specyficzny opioid. Poza tym zaraz po przesiadce z ciągu na pełnym agoniście ona właśnie jedynie co robi to znosi objawy odstawienne, a działanie psychoaktywne pojawia się po około 1-2 tyg kiedy organizm się nią trochę nasyci i tolerancja na opio spadnie. Przynajmniej u mnie tak to wygląda.
  • 25 / / 0
A jakie dawki bierzesz i jak później odstawiasz bupre ?
  • 308 / 92 / 0
@Drogel12 zazwyczaj 1mg 3-4 razy dziennie, bo ja buprę stosuję również przeciwbólowo. Nie odstawiałem jej jeszcze nigdy, z oksy wskoczyłem na buprę i tak sobie ciągnę już prawie rok - bardzo mi pomaga z przewlekłym bólem i trzymaniem nałogu w ryzach.
  • 132 / 4 / 0
06 września 2026Drogel12 pisze:
A po ilu godzinach przyjąłes kode ? Nie wystąpił wywołany skręt ? Ja od jutra planuje przejść na bupre z Tramalu , ale boje się wywołanego skrętu . Biorę 300 mg od pół roku .. dziś specjalnie wziolem trama wcześniej o 7 rano i nie mam pojęcia o której przyjąć jutro na jakie objawy odstawienne czekać . Rano już budzę się z niepokojem uczuciem ciepla w rękach i zatkanym nosem ...
No to rano smialo możesz zarzucać
Tylko zacznij od 0,2 - 0,5 w razie w, odczekaj godzinę i mozna dorzucać
Chciałem jako jarosz w tym temacie podsumować znalezione przeze mnie informację na szanownym forum i źródłach ogólnodostępnych, to podsumowanie jest bardziej w formie zapytania w stronę doświadczonym userów, w razie pomyłek proszę o korektę
1. Wydajność bupry świeżo po ciągu na innym opio, jest dużo niższa przez 1-2 tygodnie, potem gdy tkanki się "nasycą" działanie psychoaktywne winduje znacznie w górę [?]
2. Do nasycenia tkanek tak jak w przypadku metadonu nalezy w początkowym okresie używać dość dużych dawek [?]
3. Dostępność per nos jest na poziomie ok. 40 %, podług ok. 20 kilka % podjezyko
4. W związku z powyższym ekonomiczniej jest przyjmować przez śluzówke nosa ale nalezy robić to w okreslony sposób czyli wolno "wciągać" rozkruszone tabsy tak aby jak najwięcej zostało w przegrodzie nosowej [?]
5. Kwestia utrzymywania sie bupry w organizmie a chęci na inne opio
Źródła podają 72h na kodzie 24-36h na metadon (w moim przypadku metiodon tzn ic26 moze ktoś korzystał w takiej konfiguracji?), innych pozycji nie znam bo nie używam
6. Kiedy mozna startować z bupra
Tu jak widać kwestia oczywista, gdy czujemy pierwsze w miare wyraźne objawy gila to optymalny czas
  • 25 / / 0
Zainteresował mnie ten 1 punkt .. od kilku dni zażywam 1 mg bupry czuje się normalnie w sumie biorę 1 mg rano po południu jestem już strasznie zamulony chce mi się spać i totalnie zero energii . Nie mam żadnego lepszego nastroju więcej energii itp dlatego zastanawiam się jak to w sumie działa po ciągu ja brałem tramal ok 300 mg dziennie przez jakieś pół roku , ale już zrobiłem się zmęczony ciągłym braniem kombinowaniem leku i poczułem się jak w klatce z tym lekiem później już nawet ten tramal nic a nic nie dawał a bałem się przekraczać te 300 mg . W sumie planuje bunorfin brać do 10 -14 dni i odstawić żeby nie zrobić się więźniem tego leku . Nie wiem jak sobie poradzę żeby nie wracać już do Tramalu , ale już kuźwa nie chce . Czy brane 1 mg bupry brane te kilka dni a później przejście na 0,5 mg da jakieś objawy odstawienne po buprze ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12

Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów

Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.