Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 383 / 8 / 0
Możesz co 3 nawet 4 dni i nic się nie dzieje (u mnie) oprócz tego, że to jest nawyk i psychika ciągnie żeby puknąć
  • 305 / 92 / 0
W buprenorfinę też można się porządnie wjebać i nie mam na myśli jedynie zależności fizycznej. Uwielbiam ten buprowy głęboki spokój i relaks, bez niej nie zacznę dnia ani nie pójdę spać. Dzięki niej zapomniałem też co to bóle kręgosłupa, a dodatkowo w miksach z depresantami jest naprawdę kozacka jeśli chodzi o rekreację.
  • 131 / 4 / 0
No ja właśnie ojebałem 6mg dzisiaj od 6 do 17 i nie czuje się zgrzany [mam bunorfin 8mg], waliłem w noska lekko jak doradzali zeby sie wchłaniało ze śluzowki i trzymałem pod językiem nie przełykając śliny z 45min, tolerke mam na 730mg kodzi, czy to normalne?
Moze źle to aplikowałem
  • 305 / 92 / 0
@dasmoker bupra to bardzo specyficzny opioid i jeśli oczekujesz od niej grzania jak po kodzie to się zawiedziesz. Na niektórych też nie działa wcale psychoaktywnie, zwłaszcza jeśli ktoś ma wyrobioną tolerancję na opio. Ja bym Ci radził brać nie więcej niż 2mg jednorazowo normalnie pod język, tak 3 razy dziennie żeby trochę nasycić organizm. Po 2-3 dniach weź na raz 8mg i wtedy zobaczysz czy Ci to podchodzi. U mnie się ten schemat sprawdził i po upływie tych pierwszych dni w których nic ciekawego się nie działo tak mnie jebnęło, że przez tydzień chodziłem cudownie zgrzany. Niestety po tym czasie organizm się przyzwyczaił i bupra raczy mnie euforią bardzo sporadycznie, choć resztę efektów czuję wyraźnie nadal czyli prawie rok.
  • 21 / / 0
Siemano . Mam pytanie ... Ile godzin od ostatniego trama można zażyć bupre , tak żeby nie wywołać tych objawów odstawiennych ... Wie ktoś , próbował ktoś odstawić trama na buprze ? Pzdr !
  • 305 / 92 / 0
@Drogel12 nikt Ci nie poda konkretnego czasu bo to zależy od wielu czynników - długości ciągu, dawek, metabolizmu. Najbezpieczniej jest poczekać na pierwsze objawy skręta, a jeśli nie możesz sobie na to pozwolić to poczekaj przynajmniej jak nie będziesz już czuł żadnego działania tramadolu i zacznij brać buprenorfinę od małych dawek, 0,5-1mg max i jeśli nie wystąpi precipitated withdrawal to stopniowo zwiększasz do dawki docelowej.
  • 21 / / 0
A brał ktoś bupre na odstawienie trama ? Chętnie się dowiem więcej
  • 131 / 4 / 0
Drodzy userzy jak to jest z buprą dajmy na to ze byl cug kodeinowy około 6msc po 700mg i na skręcie zaaplikowałem 2mg bupr, podziałało dziwnie trochę spidująco ale skret minął, później wieczorem dojadlem jeszcze 6mg w paru dawkach i nieźle zgrzało
Na drugi dzień 8mg w paru dawkach bylo średnio
Czy na działanie bupry w tym przypadku mial wplyw ciąg na kodzi i dajmy na to gdybym poraczył się buprą z tydzień czasu to zaczęła by lepiej siękać? czy poprostu bupra ma takie działanie i wcześniejszy ciag nie ma znaczenia
I druga sprawa jesli faktycznie chodzi o to "nasycenie receptorkow" to jakie dawki atakować, po 2mg dziennie tak żeby nie było gila czy raczej większe żeby przyzwyczaić organizm i później jak już się nasyci to mniejsze będą lepiej działać ?
Docelowo liczyłem na to ze będę używał 2mg bupry codziennie i coś tam podgrzeje a ja bede bez ciśnienia na inne specyfiki i od czasu do czasu cyknę więcej zeby sie pogrzać
Czy jest to możliwe?
Nie chce mi się już robić rajdów po farmacjach, mierzyć się ze wzrokiem wścibskich idiotek za ladą, niszczyć zdrowia i wydawać lekką ręką ciężko zarobionej gotówki a robię to już od 5 lat
Mam jeszcze 5 norfnów po 8, moge śmiało załatwić więcej, czy ktos pomoże mi ustalić strategię?
Pozdro
Liczę na was kochani 🫶
  • 21 / / 0
A po ilu godzinach przyjąłes kode ? Nie wystąpił wywołany skręt ? Ja od jutra planuje przejść na bupre z Tramalu , ale boje się wywołanego skrętu . Biorę 300 mg od pół roku .. dziś specjalnie wziolem trama wcześniej o 7 rano i nie mam pojęcia o której przyjąć jutro na jakie objawy odstawienne czekać . Rano już budzę się z niepokojem uczuciem ciepla w rękach i zatkanym nosem ...
  • 2977 / 256 / 0
24 sierpnia 2026Tyler Durden pisze:
Jeśli ktoś chce to brać w innym celu, albo w miksach, to nie tędy droga, szkoda sobie psuć opcji na wyjście z opio.
Można brać buprę rekreacyjnie a później tylko w celu wyjścia z opio, jedynym problemem jaki się wtedy trafia to potrzeba silniejszej woli aby nie ćpać tylko schodzić z dawek.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.