W znacznej większości czasu- w kombinacji, od bupropionu, lamotryginy po reboksetyne, lit, arypiprazol, kwetiapine etc.
Żadne inne SSRI, SNRI, czy TLPD nie dały rady pomóc.
Dziękuję za odp. Kombinacja ze względu na skutki uboczne, czy deprechę mocną?
Brałam łącznie z 7-8 lat z przerwami, w różnych dawkach i u mnie to chyba jedyny SSRI, który działał nie dając przy tym żadnych uboków poza niewielkimi w stylu mdłości w okresie wchodzenia na nią po raz pierwszy.
Tu nawet mój lekarz uznał bardzo szybko że sertralina jest lekiem jakby stworzonym dla mnie i jak nic innego nie działało to zawsze wracaliśmy do sertraliny i zawsze zaskakiwała.
Kombinacje byly ze wzgledu na to, ze sama sertralina przestawała działać.
Z innymi lekami dawała rade.
Aktualnie chyba wroce do sertraliny.
Bo w sumie innego wyboru juz nie ma.
Ostatnia szansa, czyli iMAO nie pomoglo.
No ale cóż, próbuje. Obecnie jem 100 mg od kilku dni. Przedtem 3 tyg 50.
@Pieniacz
@ladyinnaightmares
Jeśli się pojawiały to były chwilowe i miały inne przyczyny niż sertralina. Sam lek bym powiedziała że u mnie pozostawał bez wpływu na te kwestie.
Mialem kryzys kognitywny, ale to nie od SSRI, raczej od naduzywania pregabaliny. Sama depresja niesie ze soba ryzyko intelektualnego szamba, sertralina pomaga z niego wyjść.
@ladyinnaightmares
Dzięki. Liczę, że też mnie nie zamuli intelektualnie. Pregabe właśnie staram się brać rzadko, bo po niej jest mega zamul.
Może dorzucę Bupripion do tej sertry.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.