Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
369
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
336
32%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
12%
Nie, nie dziala.
200
19%

Liczba głosów: 1034

ODPOWIEDZ
  • 23 / / 0
@Pieniacz ile brałeś mg? Przez jaki czas ?
  • 23 / 3 / 0
200 mg przez okolo 5 lat.
W znacznej większości czasu- w kombinacji, od bupropionu, lamotryginy po reboksetyne, lit, arypiprazol, kwetiapine etc.
Żadne inne SSRI, SNRI, czy TLPD nie dały rady pomóc.
  • 23 / / 0
@Pieniacz
Dziękuję za odp. Kombinacja ze względu na skutki uboczne, czy deprechę mocną?
  • 593 / 212 / 0
Ja podzielam zdanie kolegi wyżej - nie ma lepszego SSRI niż sertralina.
Brałam łącznie z 7-8 lat z przerwami, w różnych dawkach i u mnie to chyba jedyny SSRI, który działał nie dając przy tym żadnych uboków poza niewielkimi w stylu mdłości w okresie wchodzenia na nią po raz pierwszy.
Tu nawet mój lekarz uznał bardzo szybko że sertralina jest lekiem jakby stworzonym dla mnie i jak nic innego nie działało to zawsze wracaliśmy do sertraliny i zawsze zaskakiwała.
  • 23 / 3 / 0
Jedynym ubokiem bylo calkowite obciecie libido.
Kombinacje byly ze wzgledu na to, ze sama sertralina przestawała działać.
Z innymi lekami dawała rade.
Aktualnie chyba wroce do sertraliny.
Bo w sumie innego wyboru juz nie ma.
Ostatnia szansa, czyli iMAO nie pomoglo.
  • 23 / / 0
Dziękuję z odpowiedzi. Najbardziej boję się wpływu sertraliny na myślenie, koncentrację itp. Mam pracę umysłową.
No ale cóż, próbuje. Obecnie jem 100 mg od kilku dni. Przedtem 3 tyg 50.

@Pieniacz
@ladyinnaightmares
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.