Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Miałem dwa podejścia do cytyzyny. Pierwsze zgodne z metodologią ulotki czyli rozpoczęcie kuracji jeszcze paląc. Efekt był taki, że nie rzuciłem :D. Drugi raz próbowałem rzucić po prostu. Wytrzymałem 3 dni i dopadło mnie ssanie, zjazd nastroju, typowe objawy odstawienia. Wziąłem tabsa który mi został z kuracji i dopiero poczułem efekt. Momentalnie nastrój wrócił, głód ustał i rzeczywiście wtedy rzuciłem . Warto się przemęczyć na sucho jeden/dwa dni na sucho bez fajków.
  • 17 / 1 / 0
Cytyzyna nie ma interakcji z opio? np. koda
  • 13 / 5 / 0
Trzeci dzień kuracji tak jak pan ulotka przykazał i powiem, że chociaż nie załatwia całkiem głodu nikotynowego, to jak najbardziej pomaga i idzie wytrzymać bez palenia.
Co do snów - ja mam normalnie całkiem pojebane sny, cytyzyna nie przyczyniła się do tego by było ich więcej lub dziwniej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.