Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Miałem dwa podejścia do cytyzyny. Pierwsze zgodne z metodologią ulotki czyli rozpoczęcie kuracji jeszcze paląc. Efekt był taki, że nie rzuciłem :D. Drugi raz próbowałem rzucić po prostu. Wytrzymałem 3 dni i dopadło mnie ssanie, zjazd nastroju, typowe objawy odstawienia. Wziąłem tabsa który mi został z kuracji i dopiero poczułem efekt. Momentalnie nastrój wrócił, głód ustał i rzeczywiście wtedy rzuciłem . Warto się przemęczyć na sucho jeden/dwa dni na sucho bez fajków.
  • 17 / 1 / 0
Cytyzyna nie ma interakcji z opio? np. koda
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.