Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 134 / 10 / 0
@alkomen

U mnie najlepiej wypadł Moklobemid na drugim miejscu bupropion na trzecim trazadone a na czwartym Duloksetyna wenlafaksyna sertralina fluoksetyna amitryptylina wszystkie wypadły podobnie jedynie moklobemid i bupropion trazadon wypadły lepiej

Brałem też Atomoksetyne, Reboksetyne, Seligiline, citalopram i escitalopram ale one praktycznie wogule nie zadziałały na nic.

Plusem moklobemidu trazadonu bupropionu duloksetyny i wenlafaksyny było to, że zadziałały w zasadzie od pierwszej tabletki.

paroksetyny nigdy nie brałem więc nie wiem.
  • 41 / 3 / 0
Biorę to drugi raz już, razem z bupropionem 300mg. Jestem na esci prawie 5 miesięcy, od 3 jakoś na dawce 20mg. Jedyne co mi przychodzi do głowy - nie chce się rozmawiać z ludźmi w pracy tak samo jak wcześniej. Oczywiście głód na inne używki wrócił, tak samo jak rok temu gdy zaczęłam brać esci.
  • 20 / 4 / 0
@alkomen

U mnie na fobię społeczną escitalopram zrobił największą robotę. Nie zlikwidował jej w 100%, ale jest dużo lepiej niż przed leczeniem. Co do CBD, raczej nie powiedziałabym, że “spierdoliło” terapię, chociaż u niektórych może nasilać lęk. Jeśli esci po odpowiednio długim czasie i w dobrej dawce nie pomógł, to warto pogadać z psychiatrą o zmianie na paroksetynę albo wenlafaksynę.
  • 5 / / 0
@zburzony Czytałem twoje posty na temat esci sprzed paru lat że przez tydzień miałeś całkowitą remisje depresji i lęków po tym leku. U mnie ta sama historia, zacząłem brać i po tygodniu po prostu... wow!! poczułem sie jak stary ja sprzed depresji ale to uczucie dosłownie minęło po tygodniu i mimo że brałem jeszcze 3 miesiące to ten stan nigdy nie wrócił. Powiedz mi, czy udało ci sie jakoś dobrać leki żeby znowu być w remisji ale trwale? jak tak to jakie? czy może nadal szukasz rozwiązania?
  • 1744 / 280 / 0
@rastafari222 brałem już wszystkie antydepresanty i od kilku lat biorę już dwa różne jednocześnie. Ale najlepiej czułem się kiedy brałem solo fluwoksaminę i później duloksetynę, oba dały mi około pół roku świetnego samopoczucia. Niestety kiedy wracałem do nich po długiej przerwie nie było już tak dobrych efektów, teraz akurat znów biorę duloksetynę (z paroksetyną) i jest nienajgorzej ale nie ma porównania do pierwszego razu.
  • 172 / 22 / 0
Jakie dawki dulo i paro bierzesz?
  • 1744 / 280 / 0
Biorę 120 mg duloksetyny i 40 mg paro.
  • 55 / 6 / 0
Czy podczas wchodzenia na Esci mieliście jakieś większe, mniejsze uboki?
  • 1004 / 185 / 0
@kolizjan ja miałem dość spore że względu że to był mój pierwszy ssri(zwiększony lęk) ale ten lek dał mi całkowitą remisję moich problemów na 3msc.Niestety potem przestał na mnie działać.
  • 381 / 38 / 0
@tajemniczy25
Jaka dawka?
Pijesz albo walisz coś podczas kuracji?
ODPOWIEDZ
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.