Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 777 / 106 / 0
Siema,
Nie chciało mi się nawet logować i pisać post bo nwm jaki ruch na tym wątku.
Zapewne i tak po wrzuceniu tego posta będę niecierpliwy i wrzucę ale chuj 🤷‍♂️
Jakieś 4-4.5h temu z nudów wrzuciłem 300mg kody.
Wiem że nie powinno się tak szybko podawać bupry, ale to nie Oxy ani fent.
Jak dam kilka mg na dziąsło to nie dostanę WD?
Ni chuja już nie pamiętam jak z tą bupra było.
Za długo siedziałem na oxach… Ale moje życie powoli się sypie coraz to bardziej i próbuje jakoś je ratować…
  • 9 / 2 / 0
Schodzę właśnie z opio, i pomaga mi w tym Transtec. Właśnie skończył mi się ostatni plaster, ale zrobiłem tak, że wszystkie wyżute plastry wrzucałem do wody, i teraz podając to tak aby ominąć żołądek mam jeszcze mały poratunek na dzisiaj i jutro. bupra jest spoko żeby zrobić sobie taki etap buforowy. Byłem długo w ciągu opiatowym, kilka lat. A taka terapia buprą to dobra amortyzacja żeby bezboleśnie wylądować. Zrobiłem 5 plastrów w około dwa tygodnie. Ludzie mówią, że po buprze też skręca jak się ją odstawi. Niedługo braknie, ale będę jeszcze robił jeśli zajdzie potrzeba bufor tramadolowy. Chociaż wiemy, że on aż tak dobrze nie pomaga na odstawkę mocnych opio.
  • 127 / 4 / 0
Witam czy jest sens substytucyji buprą w moim przypadku kiedy tkwię w uzależnienieniu od opiatow od 5 lat (głównie kodeina ale też zdarzal sie tramal,Kratom) od 2 lat praktycznie codziennie leciało do 100g kratomu a teraz od pół roku 730mg kody
Jak wygląda sytuacja z dostępnością po nowelizacji przepisów, czy jest wogole szansa że dostanę gdzieś bupre na 1wszym spotkaniu z lekarzem ?
Ewentualnie czy jest ktoś taki w obrębie środkowej polski ? (Łódź,Wwa)
  • 632 / 86 / 0
Uważam, że jest sens, @dasmoker. buprenorfina to wprawdzie inny kaliber niż kodeina i mogłoby się wydawać, że powinna ona służyć uzależnionym od oksykodonu lub fentanylu, być przeznaczona morfinistom i heroinistą. Jeżeli natomiast wpierdalasz takie dawki kodeiny w parze z sulfogwajakolem, to buprenorfina zdecydowanie jest mniejszym złem – thiocodin szybko zajedzie Ci flaki i w młodym wieku będziesz miał wrzody jak stary denaturaciarz. Nie ładuj się jednak w substytucję buprenorfiną, jeśli dostrzegasz, że coś może pomóc Ci po prostu odstawić tę kodeinę. Byłoby najlepiej, gdybyś porzucił kodeinę i Kratom, ale jeśli nie masz siły, uzależnienie bierze nad Tobą górę, na detoks nie możesz sobie pozwolić… cóż, ja wybrałbym substytucję i od buprenorfiny odtruł się w dogodnym dla siebie czasie.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze:
Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
  • 127 / 4 / 0
@Baltimore dzięki za dobre słowo bracie, jest dokładnie tak jak mówisz odnośnie toksyczności 2giego składnika ulubionego preparatu kodziarzy plus oczywiście nieustanne latanie po farmacjach i wstyd/koszty z tym związane. Powiedz mi ty lub inni użytkownicy jak wygląda skret z bupr, jest to do przeżycia? Oczywiście zmniejszając dawkę
  • 632 / 86 / 0
Nie brałem, @dasmoker, nigdy buprenorfiny na tyle długo, by doświadczyć po niej, powiedzmy, skręta pełnoprawnego. Ot, wahania temperatury ciała, zimne poty na zmianę z uderzeniami gorąca, zmęczenie. Na szpitalnym detoksie schodziłem po dwóch i pół roku brania oksykodonu metadonem. Pięć dni objawów grypopodobnych. Jeden tylko pacjent wybrał buprenorfinę. Wydawał się dosyć zmęczony, ale nie był to jego pierwszy detoks (a mój już tak). Ponoć skręt ten jest dosyć długi. Czy do przeżycia? Jak większość. To nie car-fentanyl.

Odnosząc się jeszcze do samej kodeiny, dodam, że chyba nie powinno się na nią patrzeć jak na taką kinderzabawkę. Jest opiatem, jest prolekiem, jest przez jeden z enzymów wątrobowych przekształcana do morfiny. Może gdyby nie ten pieprzony sulfogwajakol, którym można sobie zrobić w ciele ładny pierdolnik, powiedziałbym, żeby nie ładować się w buprenorfinę, tylko redukować dawki oraz obstawić się pregabaliną, loperamidem, klonidyną i benzodiazepinami. To właściwie też opcja. Zależy po prostu, jak duże jest ryzyko, że po samodzielnej odtrutce szybko wrócisz do wyniszczającego nałogu. Na buprenorfinie innymi opioidami się nie naćpasz, a bajzlu w układzie pokarmowym takiego jak thiocodin na pewno Ci nie zrobi. Po jak najbardziej rzetelną poradę udaj się jednak do lekarza psychiatry – najlepiej takiego z doświadczeniem zawodowym w oddziałach leczenia zespołów abstynencyjnych. Pozdrawiam.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze:
Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.