Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 777 / 106 / 0
Siema,
Nie chciało mi się nawet logować i pisać post bo nwm jaki ruch na tym wątku.
Zapewne i tak po wrzuceniu tego posta będę niecierpliwy i wrzucę ale chuj 🤷‍♂️
Jakieś 4-4.5h temu z nudów wrzuciłem 300mg kody.
Wiem że nie powinno się tak szybko podawać bupry, ale to nie Oxy ani fent.
Jak dam kilka mg na dziąsło to nie dostanę WD?
Ni chuja już nie pamiętam jak z tą bupra było.
Za długo siedziałem na oxach… Ale moje życie powoli się sypie coraz to bardziej i próbuje jakoś je ratować…
  • 9 / 2 / 0
Schodzę właśnie z opio, i pomaga mi w tym Transtec. Właśnie skończył mi się ostatni plaster, ale zrobiłem tak, że wszystkie wyżute plastry wrzucałem do wody, i teraz podając to tak aby ominąć żołądek mam jeszcze mały poratunek na dzisiaj i jutro. bupra jest spoko żeby zrobić sobie taki etap buforowy. Byłem długo w ciągu opiatowym, kilka lat. A taka terapia buprą to dobra amortyzacja żeby bezboleśnie wylądować. Zrobiłem 5 plastrów w około dwa tygodnie. Ludzie mówią, że po buprze też skręca jak się ją odstawi. Niedługo braknie, ale będę jeszcze robił jeśli zajdzie potrzeba bufor tramadolowy. Chociaż wiemy, że on aż tak dobrze nie pomaga na odstawkę mocnych opio.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.