scalono/lady
(Nie moge edytować posta powyżej, prosze moderatora o połączenie postów a ważne pytanie mam, tymbardziej po tym co tutaj poczytałem)
Zacząłem brać lamotrygine dziś pierwsza dawka 25 mg jutro chce 50 mg zacząć brać(drugie podejście, kiedyś brałem małą dawke z tydzień czy dwa, kilka miesięcy temu to było)
Tylko że już kilka dni braniem lamotryginy miałem jakąś alergie czy coś
Swędzenie całego ciała. W szczególności nasilające sie rano. Od jakichś 3 dni czuje zmniejszenie tego swędzenia, ale nadal jest. Od tych kilku dni przyjmuje też raz dziennie lek aleric. Teraz po tym 25 mg lamotryginy faktycznie jakby bardziej mnie swędzi. A jak wiadomo lamotrygina może powodować te objawy alergiczne i problemy ze skórą. Co robić, ryzykować i brać jutro te 50 mg lamotryginy czy odstawić ten lek jednak aż ta alergia, swędzenie mi zniknie?
Przy reakcji alergicznej już na 25mg wejście po jednym dniu na 50mg sprawi jedno - zaraz będziesz ją odstawiał i tak, bo reakcja alergiczna się nasili jeszcze bardziej.
Dawki w początkowym okresie stosowania zwiększa się co 2 tygodnie o 25mg, a nie codziennie. Dopiero przy braku objawów alergicznych można w dalszych etapach zwiększać dawkę 1x na tydzień o 25-50mg.
No chyba że chcesz za 3 dni max płakać że nie dajesz rady i musisz ją odstawić, bo to co próbujesz zrobić raczej innego finału nie będzie miało.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.