Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 118 / 14 / 0
Czy lamotrygina podczas redukcji dawek baklofenu/po odstawieniu całkowitym baklo to dobry pomysł?

scalono/lady

(Nie moge edytować posta powyżej, prosze moderatora o połączenie postów a ważne pytanie mam, tymbardziej po tym co tutaj poczytałem)
Zacząłem brać lamotrygine dziś pierwsza dawka 25 mg jutro chce 50 mg zacząć brać(drugie podejście, kiedyś brałem małą dawke z tydzień czy dwa, kilka miesięcy temu to było)
Tylko że już kilka dni braniem lamotryginy miałem jakąś alergie czy coś
Swędzenie całego ciała. W szczególności nasilające sie rano. Od jakichś 3 dni czuje zmniejszenie tego swędzenia, ale nadal jest. Od tych kilku dni przyjmuje też raz dziennie lek aleric. Teraz po tym 25 mg lamotryginy faktycznie jakby bardziej mnie swędzi. A jak wiadomo lamotrygina może powodować te objawy alergiczne i problemy ze skórą. Co robić, ryzykować i brać jutro te 50 mg lamotryginy czy odstawić ten lek jednak aż ta alergia, swędzenie mi zniknie?
  • 79 / 2 / 0
Czy podczas odstawianis lamotryginy moze wystąpić silne zmęczenie?
  • 582 / 209 / 0
@PowaznyRozwazny3322 przeczytaj ulotkę jak prawidłowo wchodzić na lamotryginę.
Przy reakcji alergicznej już na 25mg wejście po jednym dniu na 50mg sprawi jedno - zaraz będziesz ją odstawiał i tak, bo reakcja alergiczna się nasili jeszcze bardziej.
Dawki w początkowym okresie stosowania zwiększa się co 2 tygodnie o 25mg, a nie codziennie. Dopiero przy braku objawów alergicznych można w dalszych etapach zwiększać dawkę 1x na tydzień o 25-50mg.
No chyba że chcesz za 3 dni max płakać że nie dajesz rady i musisz ją odstawić, bo to co próbujesz zrobić raczej innego finału nie będzie miało.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.