scalono/lady
(Nie moge edytować posta powyżej, prosze moderatora o połączenie postów a ważne pytanie mam, tymbardziej po tym co tutaj poczytałem)
Zacząłem brać lamotrygine dziś pierwsza dawka 25 mg jutro chce 50 mg zacząć brać(drugie podejście, kiedyś brałem małą dawke z tydzień czy dwa, kilka miesięcy temu to było)
Tylko że już kilka dni braniem lamotryginy miałem jakąś alergie czy coś
Swędzenie całego ciała. W szczególności nasilające sie rano. Od jakichś 3 dni czuje zmniejszenie tego swędzenia, ale nadal jest. Od tych kilku dni przyjmuje też raz dziennie lek aleric. Teraz po tym 25 mg lamotryginy faktycznie jakby bardziej mnie swędzi. A jak wiadomo lamotrygina może powodować te objawy alergiczne i problemy ze skórą. Co robić, ryzykować i brać jutro te 50 mg lamotryginy czy odstawić ten lek jednak aż ta alergia, swędzenie mi zniknie?
Przy reakcji alergicznej już na 25mg wejście po jednym dniu na 50mg sprawi jedno - zaraz będziesz ją odstawiał i tak, bo reakcja alergiczna się nasili jeszcze bardziej.
Dawki w początkowym okresie stosowania zwiększa się co 2 tygodnie o 25mg, a nie codziennie. Dopiero przy braku objawów alergicznych można w dalszych etapach zwiększać dawkę 1x na tydzień o 25-50mg.
No chyba że chcesz za 3 dni max płakać że nie dajesz rady i musisz ją odstawić, bo to co próbujesz zrobić raczej innego finału nie będzie miało.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.