Odnośnik do poprzedniego tematu:
viewtopic.php?t=35957
11 czerwca 2026serotoninowy pisze: Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
Może to po prostu jakieś społecznie zakodowanie w głowie że niedziela to taki dzień "rodzinny" i wypoczynkowy a polacy mają wraz z tym najebane w glowach od małego żeby zapierdalać i dorobić sie garba na starość. Może być też tak że ta "niedziela" ma taką swoją magie, ja na to mówiłem zawsze niedziela dzień cwela
09 sierpnia 2026Baltimore pisze: Może ktoś podsunąć swój sprawdzony pomysł na jakąkolwiek chęć życia i nieczucie się jak w areszcie w niedziele? Jestem pracoholikiem, ale potrafię sobie odpuścić robotę w środy i wtorki. W niedziele za to – bez wyjątku – jestem załamany faktem, że się w ogóle obudziłem. Nie chcę nawet spoglądać na zegarek, ładuję w siebie benzodiazepiny, by zasnąć, ale niczego to nie daje. Marzy mi się zestaw do narkozy, którym uśpiłbym się na całą niedzielę albo, lepiej, na amen.
Ja śpiewam, gram na gitarze i maluję. Nic tak nie sprawia frajdy jak stworzenie czegoś swojego. Trust, let’s try ;)
Tyle zajebistych rzeczy jest do robienia zamiast oglądanie seriali i spania po 11h.
Zawsze miałem wyjebane na to, że kiedyś umrę. A teraz byłoby mi bardzo żal umierać gdy w końcu czuje się szczęśliwy. Nawet zmieniłem dietę i wprowadziłem sporo aktywności fizycznej do swojego życia, żeby zadbać o zdrowie.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.