Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 132 / 69 / 0
@Kazik444 No, jak by nie patrzeć, lamotrygina podwyższa próg drgawkowy, więc schodzenie z niej z odbicia go obniży. 25 mg na 2 tygodnie to bardzo konserwatywny protokół, ale to też zależy od obecnej dawki. Przy 100 mg schodzenie 25 mg/tydzień wydawałoby mi się sensowne.
  • 75 / 2 / 0
Jestem na dawce 200mg
  • 18 / 2 / 0
Pomoże może to coś na nastrój i lęki przy odstawianiu klona?
  • 75 / 2 / 0
Jak jestem na dawce 200mg to mogę co 7dni schodzić po 25mg?
  • 75 / 2 / 0
Mam pytanie zazywając około 2lat lamotrygine w dawce 200mg czy po takim czasie mogą występować skutki uboczne jak zmęczenie i oslabienie czy to moze byc nasilenie zaburzen depresyjnych?
  • 2117 / 351 / 0
Czy podpowie ktoś czy tolerancja reguluje się tak samo szybko jak przy pregabalinie? Znika/pojawia się szybko czy bardziej powoli?
10 października 2021ema112 pisze:
ja jestem teraz na 50mg i chyba rzuce ten lek w pizdu, bo juz wchodzac z 25 na 50tke zauwazylam znaczny wzrost apetytu. nie moge sobie pozwolic zeby znowu przytyc, bo zrzucanie potem tego to przewalona sprawa. biore jeszcze pregabaline i szczerze nie mam pomyslu czym mozna zastapic te lamotrygine. jakies sugestie?
Hm nie miałbym pomysłu, szczerze. Mi zdziałała cuda na odstawienie pregabaliny a miałem z nią duży problem (odstawiłem dopiero po włączeniu lamotryginy). Zastąpiłaś ją czymś, jak wybrnęłaś? I pozdrawiam
like the others before you
one by one we will take you
  • 960 / 170 / 0
31 maja 2026Kazik444 pisze:
Jak jestem na dawce 200mg to mogę co 7dni schodzić po 25mg?
Z lamotryginy schodzi się po 25mg co 2 tygodnie. To samo dotyczy się zwiększania dawki. Moj neurolog mówi, że to najlepszy sposób na uniknięcie skutków ubocznych
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 2117 / 351 / 0
Mam nadzieje ze zbytnio nie namieszałem zwiekszajac sobie dawke w sumie dosc znacznie bo o 1/3 samodzielnie. Bo ostatnio 50/50 prawie dobieram sobie 1 tabletke. Czuje sie wtedy jakby 'bezpieczniej' poza tym obawiam sie ze tak robie, bo lamotrygina bajecznie laczy sie z marihuana lol. Mam nadzieje, że jak od jutra na stale powroce do 100mg, to jak stezenie nieco opadnie nie bedzie to jakos odczuwalne.
  • 2117 / 351 / 0
Wystarczyło zrobić dzień przerwy i 100mg zadziałało tak samo, jak trzeba. Zero potrzeby większej dawki. Biorę lamotryginę już z pół roku i tak za kolejne 6mies planuje ja zredukowac i odstawic.
W ogóle to dostalem ja na odstawienie pregabaliny i depresje popregabalinowa. Pomogło jak złoto
  • 75 / 2 / 0
Jestem podczas odstawienia lamotryginy 200mg , 25mg co 2tygodnie jakie skutki uboczne podczas odstawienia mogą wystąpić ?
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.