Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 25 / 2 / 0
Ważna sprawa moi mili, w latach 90 ta słynna feta co powodowała dreszcze na głowie i całym ciale, dawała tę energię euforię, i zejście też konkretne to był wtedy siarczan czy HCl ?
  • 955 / 168 / 0
Ciężko teraz powiedzieć jaka feta była w latach 90 %-D To były jedne z najlepszych czasów krajów, ale nadal nie zmienia to faktu, że w różnych częściach Polski, tak jak to jest, było i będzie spotkać można narkotyki z domieszkami i w różnych proporcjach. Z tego co wiem, to w latach 90 dominował siarczan bo jest stosunkowo łatwy do otrzymania. A efekty były takie a nie inne bo moim zdaniem mogła to być mieszanka amfetaminy lewoskrętnej z prawoskrętną. Tak to wygląda z tego co opisujesz, @liukang
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 25 / 2 / 0
@mmigotka no dzięki za odpowiedź, no tamteń władek to był sztos. Wtedy jeszcze wag nie było na oko się mówiło setka jedna dziesiąta sztuki tam sztuka pewnie 0,7 było to robiło tak że 5-6 godzin dopamina tak Czesała głowę i plecy że to nie możliwe było. Ciekawe było by po tylu latach z nowu to poczuć. Mówisz lewoskrętna z prawoskrętną czyli HCl z siarczanem wymieszany ? Czy to zupełnie inny podział ?
  • 5373 / 984 / 0
Ja tam myślę że dziewicze mózgi to był największy atut. Teraz można znaleźć niby fety jak z tamtych lat ale jak ktoś ćpał jakieś ketony w międzyczasie to nawet po kilku latach abstynencji nie powróci do tych odczuć. Ja sam od 3 fa zaczynałem i byli dokładnie tak jak piszesz w odczuciach. Teraz w życiu nawet po meth nie jest tak dobrze a wręcz słabo jak wtedy po tym 3 fa.
Neurony zostały zabite i chuj xd
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 104 / 23 / 0
@ledzeppelin2 Dokładnie tak jest i zastanawiam się dlaczego tak uparcie szuka się winy w dostępnym towarze, a nie kondycji własnego organizmu. Można jeszcze to zrozumieć czytając dziesięcioletnie posty (wiedza nt. zachodzących zmian nie była tak powszechna), to powielanie śpiewki "kiedyś to były narkotyki" przez doświadczonych jest chyba próbą wyparcia oczywistej oczywistości.

Stymulanty najdobitniej udowadniają, jak szybko zatraca się magia pierwszych doświadczeń. Jest tutaj cała masa postów w kółko powtarzająca ten sam schemat. Zwiększanie dawek, zmiana na coraz mocniejsze substancje, a na końcu leczenie psychiatryczne i płacz, że już nie kopie jak dawniej.

Niedawno przejrzałem archiwalne posty i wielu uważało, że tydzień wystarczy na "regenerację" receptorów, na powrót do domyślnych ustawień. Och jakże niewinnie naiwne to były czasy hahaha. Ja po całkowitej, półrocznej abstynencji nie byłem w stanie powrócić do namiastki tego samego i nie staram się gonić króliczka, bo źle to się skończy.
  • 57 / 13 / 0
mialem w nocy odpisac tak samo jak @ledzeppelin2 wiec podbijam Twoje slowa.
kwestia pier*olenia starych wyjadaczy tej fety z `9x lat to... wyjedzony juz mozg. podalbys takiemu graczowi z sekcji komentarzy pod setami ekwadoru czysta fete prosto z laba to i tak powiedzialby ci, ze to nie to samo... po prostu lata rycia baniaka nabila tolerke i zniszczyla magie. a Polska feta z tamtych lat to byl siarczan, produkowany z BMK metoda Leuckarta
  • 937 / 506 / 0
10 lat temu jak zaczynałem przygodę ze stymulantami jak jeszcze mój mózg nie był zdeformowany przez beta ketony to amfetamina właśnie działała na mnie w ten sposób jak kolega wyżej opisuje. Było to w roku 2014. Myślę że opisy tej słynnej fety z lat 90 są po prostu bardzo wyidealizowane przez ludzi którzy zaczynali swoje przygody z narkotykami jako młode osoby. Sami wiecie jak wyglądają pierwsze fazy. Potem przez 20 lat się przeryli wszystkim wokolo i piszą jaka to kiedyś była feta zajebista. W ogóle jak to kiedyś nie było. Znacie te gadki oklepane wszyscy.
W moim przypadku potem przyszło 3mmc,4mmc które zawiesiły poprzeczkę tak wysoko, że już nawet nie tykałem amfy bo po jaki chuj.
To jak z pierwszą dziewczyną po rozstaniu. Idealizujesz ją aż do przesady, myślisz że już nic lepszego cię nie spotka, a potem zakochujesz się i ten wyidealizowany obraz całkowicie idzie w pył i przestaje mieć znaczenie. U mnie właśnie tak jest z amfetaminą
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 57 / 13 / 0
hahaha cala prawda, najpierw pierwsza milosc (amph), potem popierdolona milosc (b-k, rc) a na sam koniec PRAWDZIWA MILOSC (meth) %-D

ile ja sie nasluchalem o tych baletach na starej fecie w swoim zyciu to nie zlicze, a teraz Ci sami starzy wyjadacze z mojej miejscowosci przezywaja dluga mlodosc i piekno lat 90/00 bo piko wjechalo na salony :D
  • 25 / 2 / 0
Haha ale się temacik rozchulał, małalaci jak się nagrzali łohohoh.
Wiadomo o co chodzi neurony neuronami, każdy indywidualnie podchodzi do spraw użytkowania. Ja osobiście mimo kiedyś latania za małolata na ketonach czy amfie to na przestrzeni wielu lat dużo się zmieniło, dobra dieta, ćwiczenia fizyczne, neuroregenarycjne produkty w diecie. Dobry styl życia to można odbudować mózg spokojnie nie jest tak źle.

Wiadomo że nie będziemy o nigdy to samo co na początku naszych lat nie wiem ile wy tam mieliście ja mailem 16 lat na mój debiut z białą polską damą amfetaminą to nie będziemy o samo nigdy. Ale jest ciekaw właśnie jaka jest różnica zajebac taki siarczan 80-90% i jaki będzie peak porównując tego gówna pasty z ulicy gdzie muszę tego zjeść w 7 godzin 2400 mg żeby poczuć się jak" wtedy" niebawem testy idą już nie mogę się doczekać :) nie gonię króliczka nie płacze że jest słabo. Ja zawsze czuje mocno hehe
  • 937 / 506 / 0
No dobra, można dbać o siebie i odbudować organizm.
Ale cokolwiek byś nie zrobił już w stu procentach wiesz czego się spodziewać i dlatego możesz nawet 20 koła rocznie wydawać na doping mózgu, a i tak nie będzie efektu wooow. Faza stała się dla ciebie przewidywalnaz tyle lat latasz to pewnie dotklanes wszystkiego z każdej strony
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.