Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 521 / 105 / 0
A ja mam do was taką prośbę koledzy, drobną i symboliczną. Nie namawiam, ale jeżeli w kolejny piątek będziecie może przypadkiem akurat grzać to proszę byście zrobili dla mnie jedną, symboliczną rzecz:

W przyszły piątek zaczynam dłuższe wolne od roboty i idziemy z najlepszym kumplem zgrzać się i polazic po miescie, knajpach lasach itd.

I dlatego do was apel, jeśli ktoś z was też będzie grzał. Uklęknijmy wszyscy ładnie na dwa kolanka, gdy nastąpi uderzenie do mózgu.

Taki właśnie mamy z kumplem zamysł, że odbijemy na chwilę gdzieś na ubocze w jakiś las, park, czy coś i jak już poczujemy, że wchodzi koda, że jest to gówne, kluczowe uderzenie, ten fajny taki kręciołek i rozlewająca się błogość (kojarzycie pewnie)

To padniemy w tym samym momencie na kolanka i zrobimy takie "ooooh" jakby nas oświeciło. I wy też to zróbcie.

Ten piękny gest ma na celu to, żeby oddać się temu błogiemu stanowi rozkoszy, nie walczyć. Nie myśleć w danym momencie jak to będziemy mieć przerąbane w przyszłości (bo to, że będziemy to nie ulega wątpliwości). Chodzi o to, żeby ten symboliczny gest pokazał jak piękne, a zarazem żałosne jest to wszystko. To, że jesteśmy tylko ludźmi, chcemy jak najlepiej i na głębokim poziomie każda ta niegodziwość, zło i wszystko co robimy tak naprawdę skrywa to, że po prostu nie chcemy cierpieć, że chcemy tylko, żeby było dobrze, a przez loterię, przypadkowy splot molekuł, wyładowań i miliardów innych detali mamy po prostu na grubo przerypane.

Proszę was byście solidarnie z nami w ten jeden dzień, jeżeli oczywiście zechcecie i będziecie może akurat przypadkiem grzać zrobili to dla starego kolegi z forum.

To dla mnie ważne, a nic na tym nie stracicie, wręcz bym powiedział, że wyjdzie wam to na dobre.
  • 1 / / 0
05 lipca 2026TakiSobieJa pisze:
Powiedzcie mi jedno, od czoko idzie sie nabawić kamienicy nerkowej no nie? Gdzies kiedys czytalem i niestety nie moge tego znalezc. (...)
Nie spotkałem się z taką informacją nigdzie, kodeina jest metabolizowana przez wątrobę, nie wiem czy metabolity są szkodliwe dla nerek. Sulfogwajakol jest wydalany przez płuca w formie gwajakolu.

09 lipca 2026dormicum pisze:
Odnośnie prometazyny, pamiętajcie, że to nie tylko antyhistamina, ale tez slaby neuroleptyk. Ma slabe, ale ma, dzialanie przeciwpsychotyczne
Ano w większych dawkach działa jak lekkie neuro i to takie działające dość atypowo na dopaminę (i serotoninę, ze względu na działanie antyserotoninowe). Przykładowo bez tolerki 25mg jest spoko, z czasem tolerka rośnie i trzeba podbijać o kolejne 25mg, wg mnie powyżej 75mg (a już nawet ta dawka) działa dość ogłupiająco. Podejrzewam, że ma to związek z receptorami muskarynowymi, ale pewności nie mam, także do tej informacji proszę podchodzić z dystansem.

09 lipca 2026gazyfikacja plazmy pisze:
Kiedyś popularne było popijanie kody colą
Colą się popija, aby zmienić pH kwasu żołądkowego, kiedyś użytkowniczka w3ird zeszła z tego świata po tym jak pęknął jej wrzód w żołądku, a wcześniej nie pisała z tego co pamiętam aby miała jakiekolwiek objawy wskazujące na pogorszenie się stanu zdrowia.

09 lipca 2026gazyfikacja plazmy pisze:
Do tego muzyka, jazda autobusem, nocny spacer. Właściwe bodźce ogólnie. Odpowiednie bodźce mogą znacznie poprawić ogólny odbiór doświadczenia.
Muzyka wiadomo, bez tego faza to chuj nie faza. Przez chwilę czytając ten post pomyślałem, że zmiana otoczenia może mieć wpływ na działanie (a raczej zmianę doświadczenia) po kodeinie, ale z drugiej strony np na mieście mimo że czuję się zgrzany jak kupię kodę to i tak zgrzanie jest o wiele mniej bardziej wyczuwalne niż np jak siedzę w domu i coś robię, np gram na kompie albo weźmie mnie zajawka na jakieś sprzątanie czy remonty.
  • 307 / 19 / 0
Czy moge wziac 150 mg koseiny jak mam lexiutka goraczke ? 37.2 spowodowane biegunka. Biegunka juz minela ale goraczka i bol glowy jeszcze jest. Wale kode moze raz w miesiacu w weekend, wczoraj kupilem ale mnie rozlozylo troche.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.