Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5981 / 1234 / 43
Bez tolerancja na wyższych dawkach działa dysocjacyjne.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 17 / 2 / 0
Macie po tym mioklonie? Występują u mnie już przy małych dawkach 50mg. Przy większych to potrafi mnie z 10 razy "porazić" przed snem. Prawdopodobne jest to, że od pregaby można dostać padaczki przy dużych dawkach, bo znam parę historii gdzie w mixie ludzie dostawali drgawek. Wiem, że to dziwne, bo teoretycznie jest to lek przeciwdrgawkowy.
  • 5981 / 1234 / 43
Nigdy żadnych drgawek nie miałem.
To się działo w mixach, jk napisałeś.
Solo nigdy.
A z pregą się znam od 2018r.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 515 / 105 / 0
Ja czasem biore pregabe, zamiennie z kodą i zauwazylem przy okazji, ze nic tak jak pregaba nie poprawia mi jakosci snu. To jedyny lek, po ktorym budze sie wyspanym. Tzn nie czuję takiego sztucznego snu, tylko ze byl gleboki i regenerujący. Mialem kiedys problemy ze snem to lekarz probowal kilku rzeczy jak mitra, hydro, zolpi. Po kazdym zasypialem, ale rano czulem sie jak zombie.

Tylko pregaba nie daje takiego efektu. Moze nie scina do snu jak zolpi, ale jakosc i dlugosc snu to niebo a ziemia.
  • 4 / / 0
Ja po pregabie już nie czuję nic z tego co kiedyś tej fazy że jestem jakaś inna poza ciałem lekko i pobudzona. Teraz mogę wziąć 2 blistry i nie czuję nic oprócz spokoju w głowie i tego że nie boję się spać po ciemku gdy całe mieszkanie jest czarne i nie boję się podejść to obcej osoby. Kiedyś po 2000mg lub 3000mg dostawałam padaczki

Przeniesiono do wątku ogólnego #V44
  • 89 / 4 / 0
Jak oceniacie lecznicze dzialanie pregabaliny o przedłużonym uwalnianiu? Czy odstawianie jest łatwiejsze? Czy dzialanie przeciwlekowe lepsze? Czy od pregabaliny macie ogromną potliwosc i uczucie przegrzania?
Jak zejść z dawki 2 razy 75 brane pol roku Czy serio tak ciężko zejść?
  • 5356 / 961 / 0
@patriko88 nie brałem pregi o przedłużonym uwalnianiu, natomiast jeśli chodzi o odstawienie powinno być łatwiej. Nie mam żadnej potliwości ani przegrzania a moje dawki to 750-900mg zwykłej. Jak zejść? Odstawić po prostu i nie brać w ogóle z dnia na dzień, to jest śmieszna dawka na prawdę. Kwestionowałem zdanie lekarzy którzy mówili że "nie uzależnia" dziś jednak się z nimi bardziej zgadzam niż nie, kwestia osobnicza i często przyzwyczajenia do leku. Ja 900mg po prostu przestaje brać a zdarzało się więcej i odstawiam dawkę po 1800mg i jedyne co doskwierało to brak ochoty wstać z łóżka, anhedonia.

Jak będziesz się źle czuć to weź 75mg w tym momencie i tak do skutku, załatw sobie kwetiapine 25mg bierz jak będą lęki z odbicia 1 tabletkę próbując już nie brać pregi. Ewentualnie nada się również jakaś anyhistamina jeśli nie masz jak załatwić recepty na hydroksyzynę bądź prometazyna(ta jest dosyć droga bo koło 50pln za 20 sztuk 10mg bądź 25mg) to bez recepty dostaniesz dihenhydramine.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 89 / 4 / 0
A czym mozna zastąpić pregabalin zeby dzialao dobrze przeciwlekowo. Mówisz ze śmieszna dawka 2 razy 75 a jednak ludzie mają mega odstawienne. Czy moge na 10 dni na wakacjach dołożyć klona 2 razy 0.5?
  • 313 / 33 / 0
W mojej opinii pregabalina jest przeciwlękowa ale nie jakoś super extra a z tym benzo to ten sam scenariusz zobaczysz jak ci to zniweluje leki i już samo poleci…
Idź lepiej na psychoterapię
  • 89 / 4 / 0
Psychoterapia jest i nigdy nie byłem od niczego uzależniony dlatego chcę mieć spokój na urlopie i chce dołożyć benzo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.