Od pierwszego pina 2x dziennie otwierałem worek i pryskałem przegotowaną wodą lekko ścianki wpuszczając tam świeże powietrze (natomiast nie wachlowałem go, robię to dopiero od 16 godzin, nie doczytałem i myślałem, że wystarczy z 5min otwarty worek trzymać)
Mam pytanie o czarne paski na trzonach niektórych z nich, czy one są absolutnie normalne? Czy oznaczają za dużą wilgoć? Za małą cyrkulację? Jest tylko kilka dni do zbiorów, nie chcę nic spierdolić i super, gdybym mógł ponowić proces.
Dodatkowo ciekawi mnie ta zbita masa przy tym największym, on powstawał razem z nią, ciekawie się obserwuje to wszystko generalnie XD
Bardzo dziękuję wszystkim za dotychczasowy wkład - sporo wiedzy i ciekawostek z tego czerpałem, miłego dnia!
warn - offtop @V44
27 czerwca 2026Kazik444 pisze: Czy można łączyć mikrodawki psylo z antydepresantami?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.