Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1740 / 277 / 0
@KapitanAizen no to spoko, w takiej sytuacji bupropion może być zajebisty, u mnie zlikwidował apatię tylko wywalił cholerny lęk, gdyby nie to byłoby git.
  • 2087 / 511 / 0
U mnie lęki redukuje. Nie wiem jak to możliwe.
Chociaż może dlatego, że mniej kofeiny przyjmuje. A po niej czasem jest takie rozdrażnienie.

W sumie to tak piłem 4-6 kapsułek kawy jak nie brałem bupropionu.
A dodatkowo piję tylko cole zero.

Więc jakby tak to podliczyć wszystko:
3,5l coli -> 350 mg
5 kapsułek kawy -> 350 mg
700 mg kofeiny na dzień to już sporo się robi.

A teraz tylko 350 mg z coca coli + bupropion. :)
  • 1740 / 277 / 0
Jak pierwszy raz brałem bupropion to kilka dni czułem się świetnie, spałem o połowę krócej i zrywałem się z wyra jak skowronek. Od rana waliłem kawę za kawą i było zajebiście. Schody zaczynały się kiedy musiałem wyjść z domu między ludzi, a po dwóch tygodniach to byłem na skraju paniki ilekroć znalazłem się na zewnątrz, nigdy wcześniej takiego strachu nie doświadczyłem. W sumie robiłem chyba trzy podejścia, każde wyglądało inaczej ale zawsze lęk się pojawiał. Ale i tak spróbuję znowu, mam już nawet ogarnięte bupro, czekam na odpowiedni moment.
  • 2087 / 511 / 0
Koleżanka ma tak samo i byłem bardzo zniechęcony do tej substancji przez nią. Bo też opisywała ją jako mającą potencjał do generowania lęków. Pewnie bardzo zależy od osoby. A po innych rzeczach, które ruszają dopaminę i noradrenalinę jak metylofenidat albo amfa też masz lęki? Czy nie próbowałeś?
  • 1740 / 277 / 0
Po fecie nie mam lęków, po wszystkich możliwych ketonach walących w dopaminę i noradrenalinę też nie miałem kiedyś ale obecnie po żadnym ketonie w większej ilości nie wyjdę z chaty, chyba że zjem też benzo albo wypiję. metylofenidat mi tylko szkodzi, oprócz lęku wywołuje inne nieprzyjemne objawy. Ale za to wenlafaksyna czy duloksetyna które walą w noradrenalinę mi na lęk bardzo pomagają. Co człowiek to inna reakcja najwyraźniej.
  • 11 / 1 / 0
Próbował ktoś z DXM, w USA stosuje się je w jednym leku (Auvelity) ponoć działa działanie ma bardzo dobre.
  • 206 / 8 / 0
To normalne, że po bupropionie zasypiam? W dodatku jest to taki miły, głęboki i przytulny sen jakbym zjadł garść benzodiazepin. Kiedyś działał na mnie w totalnie inny sposób, wręcz odwrotnie, o śnie nie było mowy i bardzo wysokie ciśnienie, ale to było w 2022 roku bodajże.

Teraz srogo się przeryłem ketonami przez ostatni rok (stąd też wjechał bupropion), ale szybko odpuściłem terapię, bo po prostu po nim zasypiam, to samo po wenlafaksynie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.