31 maja 2026yoshi420 pisze: Można brać całe życie klonazepam i po 70-tce mieć tylko lekkie objawy słucham? Przecież to jest udowodnione naukowo, że benzo uszkadzają mózg to nie jest tajemnica dlatego stosuje się do 2 tygodni raczej niż całe życie.
31 maja 2026serotoninowy pisze: @yoshi420 nie odzywaj się jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Niektórzy stosują klonazepam całe życie w stałej dawce na padaczkę i nie kończą z demencja czy alzheimerem.
31 maja 2026Bananowydzieciak pisze:Przecież tego się tak nie stosuje, jedynie doraźnie. Do tego jakiś inny lek na epilepsje.31 maja 2026serotoninowy pisze: @yoshi420 nie odzywaj się jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Niektórzy stosują klonazepam całe życie w stałej dawce na padaczkę i nie kończą z demencja czy alzheimerem.
Mam taką dziwną sprawę. Biorę od kilku lat klona na stany lękowe. W tej chwili jestem na dawce 16mg. Wiem jak to brzmi. Ale ja mam jakąś przypadłość że nie czuję żadnej reakcji otępiającej po klonie. U mnie klon działa selektywnie, tłumi lęki nie zaburzając świadomości. Kiedyś na próbę wziąłem 26mg i nic. Jakbym witaminę C łykał. Te 16mg to jest z powodu tolerancji, wcześniej było mniej. A, co ciekawe, wcześniej brałem Diazepam w dawkach rekreacyjnych i on kopał nieźle.
Dwa pytania:
Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć moją sytuację? Może ktoś inny też tak ma?
Czy, biorąc to co opisałem pod uwagę, mogę odstawić klona, bo w tej chwili jak nie mam lęków to jadę na dawce podtrzymującej 10mg nic w ogóle nie czując. Ale co kilka dni mam potrzebę i muszę wziąć 16mg bo mam lęki. Odstawić w sensie że w dni, kiedy nie mam lęków, bo jak mam to od rana się zaczyna, nie brałbym w ogóle klona bo to zawsze zdrowiej i nie ma marnacji tabletek... Bo już miałem CT po Diazepamie więc trochę się boję.
Ponoć mówi się, że człowiek nie jest w stanie w danej chwili odróżnić kiedy staje się debilam. Patrząc na całokształt to co innego ale to nie zmienia faktu, że od lat hamowales funkcje mózgu i po odstawieniu nagle nie wróci to do normy xd
Kropka
It's not going to be fun.
03 czerwca 2026PolskiLen pisze: Tak po prostu jesteś tak głupi, że nie jesteś wcanie ocenić różnicy. Jak bym od lat brał ogłupiacz i hamował funkcje O.U.N to też bym nie odróżnił różnicy.
Ponoć mówi się, że człowiek nie jest w stanie w danej chwili odróżnić kiedy staje się debilam. Patrząc na całokształt to co innego ale to nie zmienia faktu, że od lat hamowales funkcje mózgu i po odstawieniu nagle nie wróci to do normy xd
Kropka
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.