Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5241 / 942 / 0
@tosieniedzieje to prawda ze stymulantami takimi jak feta jest to już taki bardziej hardkorowy mix.

To ja dodam jeszcze swój kolejny protip prega+alko(preferuje piwo). Tez mega mix, ja mam wtedy godmode.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 903 / 495 / 0
To prawda. Z alko dobrze się komponuje.
Niestety wszywka w dupie %-D
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 5241 / 942 / 0
Kurwa a ja wyszedłem celem najebki właśnie bo rano po przerwie kilkudniowej zapodalem 900mg z kawą a okazało się 15min po wypiciu piwa i tele że musze być mobilny wieczorem więc kurwa wq się wypiłem jeszcze tylko piwo i kupiłem se flaszke żołądkowej gorzkiej która wychylę jak już objade.. ale kurwa zawiedziony jestem w chuj bo uwielbiam takie spontaniczne wyjścia właśnie po południu jak już prega jest w pełni załadowana, obiad zjedzony i szwendanie się celem napotkania jakiegoś losowego towarzysza do najebki %-D nie mam problemu jak to ciekawa persona wyjść i inicjatywa postawienia alko zazwyczaj pozniej ten ktoś odstawial i wracałem od lewej do prawej chodnika %-D lipa jak chuj, poszedłem puścić kupon do bukmacherskich w takim wypadku bo mam tylko gotówkę no i niestety pozostaje tylko nasenna flaszke ehhh %-D
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 9 / 1 / 0
24 maja 2026serotoninowy pisze:
W sumie to sam sobie odpowiedziałes. Mam identycznie. Tolerka szybko rośnie i szybko spada. Uzależnia troche fizycznie w moim przypadku ciągi na dawkach rekreacyjnych 750mg-2g kończą się brakiem ochoty by wstać z łóżka. Najrozsądniejszy system jaki u mnie się sprawdza to wyskoki i branie 750-900mg co 3 dni. Niestety coś za coś, nie da się w nieskończoność utrzymać tego zajebistego działania. Nie wiem co jeszcze napisać jak wspomniałem na wszystko w sumie sam sobie odpowiedziałes.

Protip: mix z dużą ilością kofeiny jeszcze mega podbija działanie, jest 2x lepiej. Ja zazwyczaj pije tak 3-4 kawy z 2 czubatych łyżeczek.
W zasadzie tak, ale bardziej chodziło mi o utratę tej mocnej i pobudzającej do życia fazy. Mimo tej dwutygodniowej przerwy, gdzie kończyłem ostatnią dawką 450mg, nie mogę tego poczuć. Ten moment, kiedy prega wchodzi, pojawia się banan na ryju, wszystko jest pozytywne i każda przyjemność jest wykonywana z wielką chęcią. Czasem czuję po prostu jakby to wszystko było stłumione i w zasadzie to tylko ta interakcja z ludźmi jest łatwa, gdzie odchodzą wszystkie lęki.

Co do kawy to obowiązkowo, bo bardzo ją lubię. Z rana do pregi na czczo (choć normalnie nie piję jej zaraz po przebudzeniu), po śniadaniu i jak minie parę godzin, a ja czuję już lekką sedację. Wtedy dokładam trzecią.

Jeszcze odnośnie tego braku sił do życia. To u mnie jest taka pojebana sprawa, że sam moment, w którym zdecyduję, że biorę tego dnia pregę, pozwala mi wstać i działać. %-D
Kawa, prega, duża ilość wody i mogę się ogarnąć i wykąpać. A potem czekanie dwóch godzin z małym hakiem, żeby coś zjeść. Nie chodzi o te mocne pobudzenie, o którym wspominałem. Po prostu mózg wie, że dostanie swoją nagrodę.

Postaram się spróbować takich wrzutek co trzy dni, o których piszesz. Teraz trzy dni brałem pregę, wczoraj co prawda 1,2g rozpuszczone z energolem, parę godzin po obiedzie. Może nie było to jakieś mocne, jeśli w ogóle ją odczułem, ale przynajmniej nie mam zwały dzisiaj i jest spokojnie. Jutro pewnie będzie chujnia, więc misję z przerwą zaczniemy od wtorku. %-D
  • 28 / 4 / 3
PREGABALINA to temat rzeka.
Na mnie osobiście nie działa za dobrze, lecz o tym w innym wątku.

Z wiedzy uzyskanej od zaprzyjaźnioneego lekarza i farmaceuty, wiem że to lek nieudany. Generalnie przekręt firm farmaceutycznych. W ogóle nie działa tak jak podają w ulotce.
Jednak uwielbiany przez psychiatrów.

Kolejny wątek PREGABALINA jest hitem w zakładach karnych. Biorą to wręcz na umór.

Moim skromnym zdaniem lek nieudany, niebezpieczny, wymagający zażywania pod kontrolą nie mniejszą niż mocniejsze opio.
  • 298 / 31 / 0
Niby jo ale pomaga odstawić benzo
  • 9 / 1 / 0
No właśnie u mnie jakby indukowalo to lęk i nic nie dawało, próbowałem różne dawki 25x3. 50x2, 75x2
  • 9 / 1 / 0
Zależy czego oczekujesz od pregi. Jeśli brałeś niskie dawki i wywoływały lęk, to może nie jest to lek dla Ciebie. Ewentualnie spróbuj trochę większe. Dawka terapeutyczna jest do 600mg na dzień.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.