Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5206 / 929 / 0
@przekletykozisyn dzięki wielkie, no i o takie konkrety mi chodzilo. Rozumiem że to literówka i miałeś na myśli i @ i nr.tel. Dziena.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 192 / 37 / 0
Tak, pomyłka. Już poprawiłem :)
NIE MA MNIE
  • 192 / 37 / 0
17 maja 2026nCuX pisze:
dowód osobisty i kod
Tego też nie mogę potwierdzić, ponieważ w Żabce nikt mnie o dowód nie pytał. Interesował ich tylko kod. Nie sądzę, żeby to miało się to jakoś różnić nawet jeśli przesyłka jest międzynarodowa, skoro taką można normalnie wysłać na automat DPD locker. Może w typowych placówkach DPD jest inaczej, ale w Żabce mieli na to wyjebane.
NIE MA MNIE
  • 5 / / 0
09 maja 2026Mjask pisze:
Czy ktoś może zaktualizować najbezpieczniejszy sposób na zamówienie czegoś z Polski? Paczkomat? Orlen paczka? Vinted? Jak najlepiej?
Raczej ciągle inpost. Podstawowa zasada jak zamawiasz to dajesz lewe dane poza emailem. Przyjdzie kod qr do odbioru i tyle
  • 2219 / 369 / 0
No, 50 pln za simke ciężko wydać.
Powyższe, plus randomowe dane, bezpieczny mail, czapeczka lub kaptur na głowę - wio do pakomatu.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 192 / 37 / 0
Wystarczy 5 zł na starter i nie aktywować numeru. I tak kod przyjdzie na mail
NIE MA MNIE
  • 192 / 37 / 0
Chłopie, widziałeś Ty w Polsce budki telefonicznie w ciągu ostatnich 10 lat? Poza tym co miałaby dać komuś budka telefoniczna przy zamówieniu używając firmy kurierskiej?

Chodzi wyłącznie o to, że mieć nr komórki żeby podać przy zamówieniu, który nie sprawi, że obca osoba dostanie kod odbioru. W tym celu można albo użyć karty SIM aktywnej, ale nie powiązanej z nami (warto jednak wówczas mieć też telefon kupiony za gotówkę gdzie wsadzimy tą kartę) albo zwyczajnie nieaktywnej. To można osiągnąć za 5 złotych kupując starter z Żabki. Nawet jeśli taki numer zostanie poddany recyclingowi, to nie nastąpi prędko
NIE MA MNIE
  • 5206 / 929 / 0
@przekletykozisyn to był post ironiczny ze strony @Czoug... Nie pisz takich postów i nie zaśmiecaj forum...
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 192 / 37 / 0
Potem się dziwicie, że nikt nie wchodzi na forum, jak połowa postów to jakieś pierdolenie, a druga zwykłe wprowadzanie w błąd przez ludzi którzy po prostu mają parcie żeby sobie pogadać
NIE MA MNIE
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.