Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Siemka zamówiłam ostatnio 1g kamyka do paczkomatu no i generalnie stoi. na początku wszystko ładnie szybko szło i w końcu po przyjęciu w jednym centrum status paczki zmienił się na „W trasie” paczka jest już w tej trasie od środy 01.28 od godziny 18. Dzisiaj zobaczyłam że paczka znowu jest „W trasie” tzn. że jest jakby 2 komunikat o tym że jest w trasie od dzisiaj od 19:50. Myślicie że maja po prostu dużo roboty czy lepiej sobie odpuścić? Trochę się z koleżanką nastraszyłyśmy i czytałyśmy trochę tu na forum lub tez znajomy nam mówił że ostatnio było jakieś zatrzymanie dilera i przez to jest więcej kontroli w sortowniach. Mam nadzieję że to co napisałam jest w miarę zrozumiałe gdyż nie potrafię tutaj załączyć zdjęcia. Pozdrawiam
  • 5 / / 0
Czy ktoś może zaktualizować najbezpieczniejszy sposób na zamówienie czegoś z Polski? Paczkomat? Orlen paczka? Vinted? Jak najlepiej?
  • 68 / 10 / 0
Aktualnie zarówno w darknecie oraz clearnecie w temacie preferowanych przewoźników króluje lider na naszym rynku, czyli stary dobry InPost. Czy zmieniło się coś w temacie BHP składania zamówień? Podejrzewam, że niewiele. Należy trzymać się kilku zasad:

- Nie zamawiać na własne dane
- Zakładać jednorazowe maile pod zamówienie
- Weryfikację podczas tworzenia konta przeprowadzać za pomocą jednorazowego nr telefonu (odpowiednie serwisy w tym pomogą)
- Korzystać najlepiej systemów operacyjnych specjalizujących się w anonimowości jak Whonix, lub TailsOS
- Używać sieci TOR oraz VPN do łączenia z siecią
- Płatność dokonywać przy pomocy kryptowaluty XMR z oddzielnego portfela
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.