Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
Dodatkowe przewinienia (bo nadal wiszą) 3-4-5 warnów, to kolejne godziny, w przypadku uporczywej niesubordynacji, przedłużamy bany do tygodnia, dwóch, a w skrajnych przypadkach, jak osoba jest mocno uciążliwa, permanentnie.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Nieprzeczytany post autor: shadysharkyyyyyy »
To jest nieslychane, żebym za takie coś perma dostal.
Wcale nie chciałem z nikim handlować, to były zarty.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Odpowiedzi typu "no spoko, masz rację", "hehe, też tak miałem", lub krótkie pytania nic nie wnoszą. Chcemy tymi 30 akceptowanymi postami wyrobić nawyk, że takie luźne gadki to w Knajpach, a merytoryczne, wnoszące coś do dyskusji w tematycznych.
viewtopic.php?p=3880700#p3880700
najpierw został przeniesiony, z uwagi na "nie ten dział" - kiedy to chciałem raz na zawsze zamknąć dyskusję co jest bardziej toksyczne a co nie - więc de-fakto wbiłem się z argumentami w wojnę... oddając iż warto poczytać o każdym narkotyku, bo to co napisałem to tylko wierzchołek góry lodowej - w skrócie - widocznie moderator moderujący wpis na to nie wpadł ( spokojnie jemu akurat wybaczam )
potem wpis musiałem zmienić by miał w ogóle sens że się znalazł tam gdzie się znalazł - bo tak trochę wyglądało jakbym "z d**y" nagle sobie wymyślił że napiszę o toksyczności 3CMC
no i standard... steetart, ze swoimi "subiektywnymi wysrywami" ... gdzie tam praktycznie nic nie piszę o subiektywnych odczuciach - prócz tych w których informuję jakie dawki kiedyś stosowałem by jakkolwiek poprzeć to co sam odczułem jako "mocniejszy wjazd" cała reszta jest analizą badań i przekształcona w język dla potencjalnego ćpuna aby wyciągnął z tych ( jak widać dla wielu niezrozumiałych badań ) najważniejsze punkty, w których raz na zawsze zamknie swoją wiedzę na temat tego czy 3CMC w końcu toksyyczne jest czy nie, a jeśli tak to cóż takiego strasznego robi.
Jeśli ten wpis jest filozofią subiektywizmu to proszę o merytoryczne udowodnienie mi tego.
To jest moja własna interpretacja tych badań oparta o FAKTY kolego @Stteetart i tego nie podważysz, skoro przy każdej "gówno" wojnie się właśnie tym zakrywasz.
Nie możesz podważyć badań
Nie możesz podważyć toksyczności związku 3CMC
Nie możesz też wbijać na osobiste przemyślenia użytkowników co do danych substancji, czy subiektywnych porównań do których mają prawo i do czego też to forum zostało stworzone.
viewtopic.php?p=3880824#p3880824
Jesteśmy na forum, pewne uwagi / spostrzeżenia czy też samą wiedzę uważam, że warto przekazywać. A nie "wstawiać do knajpy" bo tak mi się podoba.
Jeśli kolega @Stteetart uważa, że piszę nieprawdę, albo wprowadzam ludzi w błąd - ok. Serio nie mam do tego nic. Tylko, że ja interpretuję tylko badania => na jego sugestię w wielu wpisach - jakoby 3CMC nie były toksyczne dla organizmu albo w bardzo prosty ( dla niego ) sposób związki powstałe w procesie metabolizmu były w magiczny sposób wydalane z organizmu "po imprezie".
Ja we wpisie punktuję, że no jest troszeczkę jest inaczej niż Twierdzi to KOMPETENTNA osoba. Wskazując co dokładnie się dzieje z cząsteczkami 3CMC po wprowadzeniu do organizmu oraz jak sobie z tym radzi nasza wątroba. Uprościłem przekaz maksymalnie tak by zrozumiał to każdy. Jeśli w tej kwestii popełniłem błąd proszę o korektę.
ps. z tego co dobrze pamiętam, ustalone było z moderacją aby, szanowny kolega nie ingerował w moje posty ( jeśli problem ma do moich wpisów inny moderator z całą pewnością się do tego "problemu" ustosunkuję po przejrzeniu argumentacji, w której jest wyszczególniony problem co do mojego wpisu ), ja także miałem w posty kolegi nie ingerować, i prawdę mówiąc mój wpis jest ogólnikiem problemu, który przewija się przez forum już od dłuższego czasu. Obecnie stał się pewnego rodzaju prywatą, w której kolega uderzył w mój subiektywizm co do wpisu, więc i ja rykoszetem odbijam piłeczkę moimi wpisami. To także jest ciekawa kwestia, którą chciałbym aby szanowna administracja przemyślała.
pozdrawiam Duch
W dzisiejszym poście napisałeś, że powinienem stracić range bo bronie jednej substancji. Więc wskaż mi cytatem gdzie ja jej bronie. Fajny sobie czas do wieczora będzie cysty spoko, nie będzie warn.
O tak się będziemy bawić jak kiedyś, ja się nie będę z Tobą już kłócić. Wrzucasz post z czapy na zasadzie "bo ja czuję" podeprzyj się argumentami wynikającymi z czegoś. Ja swojego czasu prowadziłem temat o toksyczności i nigdy bym nie napisał, że jedna substancja jest gorsza od drugiej, bo w końcowym rozrachunku i tak wychodzi jeden ch*j.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Za moje osobiste przemyślenia co do substancji? Za obserwację i wypowiadanie się w temacie, o którym mam pojęcie z racji tego iż sam stosowałem ta substancję jakiś czas i wiem doskonale o jej działaniu i skutkach ubocznych na mój organizm, i tą wiedza się dzielę. Nie możesz użytkownika minusować/warnować za to, iż ma inne zdanie niż ty, zwłaszcza kiedy pisze prawdę a nie wprowadza w błąd ..co namiętnie robisz ty. Chociażby walcząc z wpisem, którego strzelam nawet nie do końca rozumiesz, no bo jak interpretować Twoje wypowiedzi odn leków ( na chlorach ), kiedy Ty nie rozumiesz po co właśnie się leki tak konstruuje, i dlaczego w odniesieniu do substancji działających typowo na głowę ma to trochę inne skutki raczej nie do końca bezpieczne. Zwłaszcza w MOCY oraz DETOKSYFIKACJI.
W moim wpisie nie napisałem nic co jest nie prawdą, wszystk co jest tam napisane opiera się o badania oraz ogólno pojętą wiedzę dostepną w internecie na temat związków strukturalnie podobnych do "chlorów" i jaki one maja wpływ na mózg oraz ogólnie na organizm oraz jego detoksyfikację. Nie masz żadnnych argumentów, które przemawiały by za tym aby mój post przenosić / usuwać a tym bardziej dawać mi warna.
To nie jest Twoje Forum, a ty nie jesteś tu administratorem. Jeśli byś był... to bym nawet pewnie nic tu nie pisał. bo i po co, kiedy się ma jednokkierunkową wiedzę do tego błędną.
Chociaż to forum raczej wyglądało by jak oferta pewnych substancji i antyoferta innych.
No tak to właśnie by wyglądało wiesz, gdyby brać pod uwagę Twoje racje?
Tak, nadal Twierdzę że 3CMC jest bardziej toksyczne od 3MMC i tego zdania nie zmienię. Za tym stoi setki wpisów userów, moje osobiste doświadczenia, badania tak kochany BADANIA które wystarczy przeanalizować...
...tylko nnie analizuj ich proszę że 3CMC ma 3 skutki uboczne a 3MMC 14 ... bo tu nie o to chodzi.
3CMC dosłownie "zjada Ci neurony" w tym jest problem A TY TEGO NIE ROZUMIESZ.
Wykorzystujesz swoją pozycję w rozmowie oraz nawet tutaj i teraz, zamiast merytorycznie odnieść się do sytuacji korzystasz z systemu zastraszania, który ma we mnie wzbudzic co?
Nie kolego - ja to nie ty - moje konto to dla mnie... tylko konto... nie mam z tego co tutaj piszę NIC prócz jakiejś tam satysfakcji, że być może komuś uratuję kawałek zdrowia. Ty jak widać kierujesz się innymi zasadami, i do których w sumie masz zupełnie prawo... ale nie zmienia to faktu takiego, iż mylisz się w ocenie moich wpisów nie mając tak na prawdę nic na to... aby zmienić kierunek myślenia w tym iż 3CMC które tak probsujesz w temacie ketonów (* w sumie o 4CMC piszesz podobne rzeczy kiedy jest porównanie do mefedronu, nie chcę już nawet tego ruszać bo u wielu uruchomiło by się pewnie wiele opcji zażenowania, jak osoba którą w jakimś stopniu szanuję może być tak uparta i konsekwentna w działaniu tylko dla tego, iż WOLI INNE SUBSTANCJE... i z tego tytułu będzie kosić każdego kto twierdzi inaczej. )
Ja Ci proponuję wyluzować...
zmniejszyć dawki ( to na pewno )
i nie wiem czemu mnie TU straszysz warnem, tutaj też jest jakiś problem z wypowiadaniem się? czy chcesz mój wpis umieścić w koszu? knajpie? czy gdziekolwiek? bo nie czaję... tego "warna".
Rozumiem, że wpisy klepie - nie klepie są OK ? to może przefiltruj takie... które nic nie wnoszą do dyskusji, bo są SUBIEKTYWNA OCENĄ. przecież to absurd i kompletnie eliminuje forum i rolę użytkownika na tym polu. Swoboda do wypowiedzi to podstawa. A wprowadzanie w błąd, i to jeszcze przez moderatora to już grubsza sprawa i kolego to właśnie jest rozstrzygane. A ty swoimi wpisami nisczysz praktycznie wszystko co związane z regulaminem forum / postawami moderatora wykorzystując swoje uprawnienia w nadmiarze i bez podstaw, oraz osoby, która szczyci się mianem "kompetentny" nie mając żadnej kompetencji w temacie, chociażby związków o których mowa.
pozdrawiam Cię.
Nic takiego tam nie ma, co najwyżej napisałem o moich subiektywnych odczuciach co do wjazdu o którym się tyle trąbi i w moim odczuciu - 3CMC wjeżdża AGRESYWNIEJ/mocniej... to zwykła wypowiedź, nie rozumiem dlaczego chociażby przez to mój wpis miałby zostać usunięty, przeciez od trego typu wpisów i subiektywnych odczuć i rozmawiania o tym jest chyba to forum? był to dodatek który był... dodatkiem co całokształtu wypowiedzi.
Potem dodałem iż wiekszość ( jak nie wszyscy userzy ) skarżą się na strucie po zabawie na w/w środku ... czego nie ma po np 3MMC - strucie czytaj dokładnie to nie paranoje które ty masz z uwagi na słabą psychę ( i to nie moja ocena - sam się do tego wielokrotnie przyznawałeś, no ja nie miewałem dziwnych jazd... przypadek ) a o tym akurat nie pisałem tam w ogóle, tylko o fizycznym wyczerpaniu organizmu, problemami z energią, jedzeniem, poparzeniami od kontaktu substancji z np nosem/ustami/przełykiem czy samym żołądkiem.
@A reszta to fantastyka w stylu "naukowcy mówią, że PCA jest toksyczne więc cmc też musi". No nie musi. Jest cała gama nietoksycznych pochodnych Jodo- chloro- bromo tak metamfetaminy jak i amfetaminy (6-CAT, MDAI, MDAI itd)
o tej fantastyce piszą w książkach medycznych, których Ty chyba nie czytasz.
a jeżeli twierdzisz że metamfetamina i amfetamina nie są toksyczne dla organizmu, no to właśnie rozj....łeś system.
@mefedron też jest głównie toksyczny tylko lewoskrętny izomer. I do dziś (a mija już ponad 10 lat) nie ma publikacji gdzie wprost opisano neurotoksycznosc klefedeo u czy metaklefedronu w przeciwieństwie do S-mef. Chyba że coś mnie ominęło to chętnie poczytam.
Przecież napisałem, że cytuję:
"I tu nie chodzi o to teraz, że 3CMC to najstraszniejszy keton świata... a inne są super... każdy z ketonów ma swoje za uszami, wystarczy się zapoznać trochę z pewnymi badaniami, które zostały już przeprowadzone i macie czarno na białym co jest be a co be nie jest.
Chociaż uprzedzając wasze poszukiwania wyjdzie wam i tak, że WSZYSTKO co zażywacie rozwala wam w mniejszym/większym stopniu MUSKI!
A już na pewno NADUŻYWANIE czegokolwiek co tylko smyra waszą nagrodę w organizmie."
Czego Ty tu chłopie nie rozumiesz? przecież właśnie napisałem, że ogólnie to wszystkie ketony są w większym/mniejszym stopniu szkodliwe...
@Ps. Od lat pytam jak to jest, że w lecznictwie używa się bupropionu czyli chloro- ketonu ? I od lat nikt mi nie umie odpowiedzieć na to pytanie.
Na to pytanie Ci odpowiedziałem nie raz, a ty za każdym razem... nie czytasz. I sam tym wpisem chyba nie rozumiesz, dlaczego właśnie stosuje się "tego typu związki" w lecznictwie...
wybacz ale...
Ja nie mogę Twoich prywat wywalać do stimoknajpy.
Więc albo argumentuj wypowiedzi, albo nie zadawaj pytań, których albo nie czytasz w ogóle, albo i tak je potem usuwasz... przecież to po-je...ne
spokojnego wieczoru, i wyluzuj trochę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.