Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1741 / 525 / 2
@GermanskiOprawca
jem i nie narzekam :v czyżbym był wyjątkiem od reguły jak zwykle?
Spoiler:
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1078 / 280 / 0
@Merx

Mnie na dłuższą metę telepało, dużo lęków odczuwałem i straszne uzależnienie, już mam na szczęście spokój, gorzej z hexenem xD
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1741 / 525 / 2
@GermanskiOprawca
dlatego wolę trzymać się kofeinki :3
tyle, że ja wpieprzam dużo ziół 'uspokajających; więc może to też na to wpływa jak na mnie działa kofeina.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1031 / 314 / 5
Zauważe tylko, że każdy toleruje kofeinę trochę inaczej i na każdego działa inaczej. Jednym z głównych czynników odpowiadających za indywidualną tolerancję kofeiny jest cytochrom cyp1A2, którego (jak większość cytochromów) ilość potrafi się znacząco różnić u różnych ludzi. Dla przykładu kobiety mają go znacząco mniej (i gorzej tolerują kofeinę), a aktywnie palący papierosy metabolizują kofeinę dużo szybciej niż reszta społeczeństwa.
Więc, jak z każdą substancją, to że na kogoś działa w jakiś sposób nie znaczy, że na innych musi podobnie,
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 82 / 10 / 0
Zakupiłem dziś 2 monstery (1 z cukrem najlepszy żółty i 1 zero jabłkowy). Już wypite i ucinam ten nawyk zanim wykończy moją florę bakteryjną. Kupiłem 500g dobrej kawy od jutra wracam do zdrowej formy przyjmowania kofeiny. Mocna kawa palona Dallmayr classic intense. Import z Niemiec nie będą to siki, narazie energetyki. Te monstery to wgl strasznie ćpuńskie działanie mają, clearhead jak po metylofenidacie na kilka godzin na niskiej tolerancji.
  • 20 / 2 / 0
@dlaczegojaja te działanie tak myślę nie jestem jakimś ekspertem ale kofeina bezwodna/syntetyczna wchłania się szybciej i stąd te działanie, mocniejsze niż np. guarana.
Ja sam próbuje dobić do tej dawki 200mg kofeiny na dzień i na razie jakoś to idzie bo wcześniej to tyle tego leciało że pół grama to spokojnie i jeszcze iść spać
  • 4475 / 711 / 2198
U mnie z większymi dawkami kofeiny jest tak, że wkręcają mi się mocniejsze fazy i zmęczenia. Nie potrafię fizycznie odpoczywać, ale to z tego powodu, że ciągle stymuluje mnie ta kofeina.

Ostatnimi czasy brałem to rzadziej + mniej kompulsywnie scrolluje SM'y (odinstalowany fb, inne) + mniej kofeiny. Jest o niebo lepiej, więc jakby ktoś było mocno przestymulowany, to właśnie poznaliście dwa podstawowe prowodytory, które potrafią czasem mocniej zryć banię, niż nie jeden "hard drug". ;)
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 34 / 2 / 0
Zauważyłem, że wraz ze zmianą klimatu (nie ważne czy naturalną czy nie) ale kawa czyli kofeina w niej niestety jakby zwiększa swoją moc. Smak staję się coraz gorszy a siła działania dzika i nieokiełznana. Nieprzyjemna. Maks teraz 2 filiżanki
Powinniśmy iść w nootropy co będą mogły uzyskać najlepszą wersję ciebie wyciągną potencjał naprawią na ile da się wadliwe geny , ultimate human
  • 7 / 1 / 0
Mocna kawa espresso podwójna wjeżdża jak złoto, w miksie z różeńcem jest to potęga stymulacji naturalnej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.