Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1723 / 518 / 2
@GermanskiOprawca
jem i nie narzekam :v czyżbym był wyjątkiem od reguły jak zwykle?
Spoiler:
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1078 / 280 / 0
@Merx

Mnie na dłuższą metę telepało, dużo lęków odczuwałem i straszne uzależnienie, już mam na szczęście spokój, gorzej z hexenem xD
  • 1723 / 518 / 2
@GermanskiOprawca
dlatego wolę trzymać się kofeinki :3
tyle, że ja wpieprzam dużo ziół 'uspokajających; więc może to też na to wpływa jak na mnie działa kofeina.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1014 / 313 / 5
Zauważe tylko, że każdy toleruje kofeinę trochę inaczej i na każdego działa inaczej. Jednym z głównych czynników odpowiadających za indywidualną tolerancję kofeiny jest cytochrom cyp1A2, którego (jak większość cytochromów) ilość potrafi się znacząco różnić u różnych ludzi. Dla przykładu kobiety mają go znacząco mniej (i gorzej tolerują kofeinę), a aktywnie palący papierosy metabolizują kofeinę dużo szybciej niż reszta społeczeństwa.
Więc, jak z każdą substancją, to że na kogoś działa w jakiś sposób nie znaczy, że na innych musi podobnie,
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 82 / 10 / 0
Zakupiłem dziś 2 monstery (1 z cukrem najlepszy żółty i 1 zero jabłkowy). Już wypite i ucinam ten nawyk zanim wykończy moją florę bakteryjną. Kupiłem 500g dobrej kawy od jutra wracam do zdrowej formy przyjmowania kofeiny. Mocna kawa palona Dallmayr classic intense. Import z Niemiec nie będą to siki, narazie energetyki. Te monstery to wgl strasznie ćpuńskie działanie mają, clearhead jak po metylofenidacie na kilka godzin na niskiej tolerancji.
  • 20 / 2 / 0
@dlaczegojaja te działanie tak myślę nie jestem jakimś ekspertem ale kofeina bezwodna/syntetyczna wchłania się szybciej i stąd te działanie, mocniejsze niż np. guarana.
Ja sam próbuje dobić do tej dawki 200mg kofeiny na dzień i na razie jakoś to idzie bo wcześniej to tyle tego leciało że pół grama to spokojnie i jeszcze iść spać
  • 4475 / 710 / 2198
U mnie z większymi dawkami kofeiny jest tak, że wkręcają mi się mocniejsze fazy i zmęczenia. Nie potrafię fizycznie odpoczywać, ale to z tego powodu, że ciągle stymuluje mnie ta kofeina.

Ostatnimi czasy brałem to rzadziej + mniej kompulsywnie scrolluje SM'y (odinstalowany fb, inne) + mniej kofeiny. Jest o niebo lepiej, więc jakby ktoś było mocno przestymulowany, to właśnie poznaliście dwa podstawowe prowodytory, które potrafią czasem mocniej zryć banię, niż nie jeden "hard drug". ;)
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 19 / / 0
Zauważyłem, że wraz ze zmianą klimatu (nie ważne czy naturalną czy nie) ale kawa czyli kofeina w niej niestety jakby zwiększa swoją moc. Smak staję się coraz gorszy a siła działania dzika i nieokiełznana. Nieprzyjemna. Maks teraz 2 filiżanki
Powinniśmy iść w nootropy co będą mogły uzyskać najlepszą wersję ciebie wyciągną potencjał naprawią na ile da się wadliwe geny , ultimate human
ODPOWIEDZ
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.