Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Siemanko , biore 2 mg klona dziennie od 10 lat w stałej jednej dawce, babeczka mi wypisala pramolan i łykam tego 3-4 tbsy dziennie, już będzie trzeci tydzień jak to łączę z klonem i taka wyjebka po tym..aCZKoLwIeK mam takie odruchy, bo rano tego nie biore , jak jeb.. to po puludniu i pozniej mam odruchy po tym pramolanie , juz dwa razy lokciem i reka przyjebalem o kant elekryki. ^.^ co tak szczerze mysliscie o tej substacji, pytanie jest dosc istotne bo ja nie wiem czy wgl to ppowinienem jesć xD pozdro .
  • 5886 / 1217 / 43
Pomoże Ci to w odstawieniu lub chociaż redukcji dawki klona. Ogólnie to w niskich dawkach szału nie robi. Ja mam przepisane 150mg na dobę. Mało. Dla mnie za mało. Za późno... W dawkach 250mg w wzwyż coś tam klepie. No tak. Zapomniałem że w dzień od biorę 7 rodzajów leków, czasem osiem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 11 / / 0
Kurwa jestem załamany xd
Biorę zestaw Pramolan i Solian Rano
Wieczór Mirtazepina 30, Pragebalina 75 Bromocorn 2,5
Wszytko było ok aż do 12 kwietnia potem zaczęły się ostre jazdy napady gorąca z pieczeniem w mostku do tego kołatanie serca miganie rwanie uczucie ciepła w okolicy serca

Oczywiście pojechałem na sor dwa razy zrobili Wszytkie możliwe badania i Wszytkie wyszły dobre jedynie potas był na równo, zrobiłem też inne badania typu tsh itp też wszytko dobrze(to nie zawał, EKG też nic nie wyszło )
Wieczorem biorę leki o 21 fajnie mnie usypia a rano budzi mnie silny niepokój już o 5 rano i w dzień takie ostre jazdy

Na farcie jutro mam magika o 14:15 zobaczymy co wymyśli
  • 996 / 183 / 0
@Lofellokas może to mirtazapina(noradrenalina) powoduje u Ciebie takie jazdy?
  • 32 / 5 / 0
08 listopada 2025grzybiarzbozy pisze:
Siemanko , biore 2 mg klona dziennie od 10 lat w stałej jednej dawce, babeczka mi wypisala pramolan i łykam tego 3-4 tbsy dziennie, już będzie trzeci tydzień jak to łączę z klonem i taka wyjebka po tym..aCZKoLwIeK mam takie odruchy, bo rano tego nie biore , jak jeb.. to po puludniu i pozniej mam odruchy po tym pramolanie , juz dwa razy lokciem i reka przyjebalem o kant elekryki. ^.^ co tak szczerze mysliscie o tej substacji, pytanie jest dosc istotne bo ja nie wiem czy wgl to ppowinienem jesć xD pozdro .
Stary, to co opisujesz brzmi bardziej jak mocne zamulenie / zaburzenia koordynacji po połączeniu klona z Pramolanem niż „normalne działanie”. Pramolan (opipramol) sam w sobie potrafi dawać senność, spowolnienie, problemy z refleksem i takie dziwne „zawiechy”, a z benzo po 10 latach codziennie to może się jeszcze bardziej nasilać. To, że przywalasz ręką czy łokciem o kanty i masz jakieś mimowolne odruchy, to już nie brzmi jak coś do olewania.

3–4 tabletki dziennie to też zależy jaka dawka w mg, ale imo nie powinieneś sam tego ciągnąć „na czuja”, tylko pogadać z lekarką, która Ci to przepisała. Szczególnie jeśli bierzesz klona stale od dekady — organizm działa już trochę inaczej niż u osoby bez tolerki.

Na pewno bym:

- nie zwiększał sam dawek,
- nie mieszał z alko albo innymi uspokajaczami,
- uważał z autem i czymkolwiek wymagającym refleksu,
- zgłosił lekarce te odruchy i „wyjebkę”, bo może dawka jest za duża albo lek Ci po prostu nie siedzi.

I serio — nagłe odstawianie klona po 10 latach też odpada bez lekarza. Pozdro i uważaj na siebie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe