Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Jakie benzo najtrudniej zdobyć ?
Clonazepam
43
21%
Temazepam
4
2%
Diazepam
16
8%
Alprazolam
16
8%
Lorazepam
15
7%
Midazolam
21
10%
Nitrazepam
8
4%
Flunitrazepam
77
37%
Temazepam
1
0%
Oxazepam
6
3%

Liczba głosów: 207

ODPOWIEDZ
  • 111 / 62 / 0
Z tych które można dostać na receptę w Polsce, to nitrazepam jest fantastyczny, a cholerni lekarze nie chcą go przepisywać "bo istnieją lepsze, nowsze leki nasenne" - i jak będą ci probować wcisnąć np. estazolam to jeszcze pół biedy, bo te "lepsze" leki według nich to albo z-drugs, albo w ogóle już jakieś odpady typu Trazodon.
  • 31 / 2 / 0
Myślę że najtrudniej midazolam bo to anestetyk, więc lekarze nie przepisują go tak chętnie jak taki np estazolam czy klony. Tym bardziej że Midas rozpuszcza się w wodzie jako jedno z niewielu benzo i łatwo go przerobić do IV, a lekarze głupi nie są. Dlatego na sen zazwyczaj dają estazolam albo zopiklon.
  • 5158 / 925 / 0
W ankiecie widzę że dominuje flunitrazepam, nic dziwnego bo już chyba jest wycofany z obiegu o ile się nie mylę, chodził chyba pod nazwa handlowa rohypnol i przez jego silne działania nasenne chyba był często używany w klubach jako pigułka gwałtu. Spróbowałbym chętnie tego benzo ale bez szans chyba że jakiś vendor się za to zabierze kiedys co w obecnych czasach nie jest wykluczone. Głos oddalem na midazolam, też uważam jak wyżej kolega mam podobne zdanie.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 31 / 2 / 0
Tak, dobrze piszesz @serotoninowy ale brałam pod uwagę w ankiecie głównie te najpopularniejsze opcje, więc postawiłam na nitrazepam, bo mało kto go używa i nie jest tak przehajpowany, że tak to ujmę. Jak Midasa opiatowcy lubią dorzucić do majki, tak nitra raczej średnio kto.
ODPOWIEDZ
Newsy
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.