Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Jak uniknąć publicznych noddów i ćpuńskiej dekonspiracji
Pijąc kawę/energetyki
64
13%
Zażywając stymulanty
38
8%
Próbując na siłę trzymać otwarte oczy i prostą postawę
25
5%
Polewając się zimną wodą
5
1%
Sprawiając sobie ból
9
2%
Uprawiając sport
25
5%
Tłumacząc się zmęczeniem/lekami przysypiać na legalu
107
22%
Nie wychodząc z domu
173
35%
Dużo mówiąc
10
2%
Wykonując dużo ruchów i mrugnięć
8
2%
Żując gumę
17
3%
Inne
10
2%

Liczba głosów: 491

ODPOWIEDZ
  • 690 / 135 / 0
możesz, jak najbardziej.
:tabletki:
  • 6 / 1 / 0
Naszło mnie ostatnio na czytanie starych wątków na forum (potraciłem hasła do starych kont) i przypomniała mi się słynna sklejka postów Warszawskiego Ćpuna pt. "Od kodeiny do heroiny" (Ciekawe czy on w ogóle jeszcze żyje...) i mocna nostalgia mnie wzięła. Chujowe uczucie być swiadomym, że brałeś opioidy tyle lat, że pomimo nie wiem jak długiej przerwy i tak nie ujebiesz się już porządnie kodeiną i nie poczujesz tego stanu. Ba, nawet połówka dobrego brauna IV średnio co mnie robi, na codzien funkcjonuje powiedzmy że stabilnie na metadonie i redukuję dawki, ale wiem że to skurwysyństwo zostanie ze mną już do końca życia.
A najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, że pomimo szkód jakie mi to wyrządziło, pomimo rozjebanego w pół życia poprzez narkotyki, gdybym mógł cofnąć czas to prawdopodobnie wjebałbym się jeszcze raz. Te wszystkie wspomnienia "spacerów kodeinisty" po aptekach za nastolatka, grzania przed szkołą po klatkach widzę tylko i wyłącznie przez różowe okulary. Psychiatrzy mówili mi że "brak mi instynktu samozachowawczego" i chyba mieli rację. %-D
  • 3 / / 0
Witam kochanych kodeinistow, moja historia z kodeina dopiero sie zaczyna, po 3/4 pierwszych razach to tak wlasciwie bylo tylko rzyganie, ale ostatnio o matkojedyna, odklejalo mnie calkowicie, ciepelko na calym ciele czulem sie jakbym pod kocykiem lezal, subiektywne wrazenie lekkiej depresji oddechowej? tak i tak mnie to nieruszalo, na poczatku myslalem ze znow tylko zoladek wkurwi... po godzinie dopiero zaczelem czuc lekkie grzanie a po dwoch to juz bardzo ciezko, pytanie do was, czy 8 godzin to normalny czas mocnego grzania? nie wiem kiedy mialem peak bo przysypialem, (to chyba bylo noodowanie??) nie znam sie w razie czego poprawcie prosze, wjechala cala paka 16 tabl thio, czy to nie za duzo jak na 1 grzanie tak naprawde bo bardzo ciezko bylo
  • 320 / 41 / 0
no zrobiło cię dobrze to po tobie gościu ;) a i tak, koda potrafi czasami długo potrzymać
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 3 / / 0
czemu po mnie? to przysypianie to bylo noodowanie? chce troche slownictwa poznac aby lepiej tozumiec wszystko
  • 112 / 9 / 0
wam tez wchodzi TAKA PASKUDNA sahara na wszelkie śluzówki po kodzie? Mi tak i mam tak czerwone oczy, że no kurcze tego widac po mnie lol
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 320 / 41 / 0
@Poluska
Czyli jednak wróciłaś do grzania xD
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.