Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Jak uniknąć publicznych noddów i ćpuńskiej dekonspiracji
Pijąc kawę/energetyki
65
13%
Zażywając stymulanty
38
8%
Próbując na siłę trzymać otwarte oczy i prostą postawę
25
5%
Polewając się zimną wodą
5
1%
Sprawiając sobie ból
9
2%
Uprawiając sport
25
5%
Tłumacząc się zmęczeniem/lekami przysypiać na legalu
107
22%
Nie wychodząc z domu
174
35%
Dużo mówiąc
10
2%
Wykonując dużo ruchów i mrugnięć
8
2%
Żując gumę
18
4%
Inne
10
2%

Liczba głosów: 494

ODPOWIEDZ
  • 703 / 136 / 0
możesz, jak najbardziej.
:tabletki:
  • 6 / 1 / 0
Naszło mnie ostatnio na czytanie starych wątków na forum (potraciłem hasła do starych kont) i przypomniała mi się słynna sklejka postów Warszawskiego Ćpuna pt. "Od kodeiny do heroiny" (Ciekawe czy on w ogóle jeszcze żyje...) i mocna nostalgia mnie wzięła. Chujowe uczucie być swiadomym, że brałeś opioidy tyle lat, że pomimo nie wiem jak długiej przerwy i tak nie ujebiesz się już porządnie kodeiną i nie poczujesz tego stanu. Ba, nawet połówka dobrego brauna IV średnio co mnie robi, na codzien funkcjonuje powiedzmy że stabilnie na metadonie i redukuję dawki, ale wiem że to skurwysyństwo zostanie ze mną już do końca życia.
A najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, że pomimo szkód jakie mi to wyrządziło, pomimo rozjebanego w pół życia poprzez narkotyki, gdybym mógł cofnąć czas to prawdopodobnie wjebałbym się jeszcze raz. Te wszystkie wspomnienia "spacerów kodeinisty" po aptekach za nastolatka, grzania przed szkołą po klatkach widzę tylko i wyłącznie przez różowe okulary. Psychiatrzy mówili mi że "brak mi instynktu samozachowawczego" i chyba mieli rację. %-D
  • 3 / / 0
Witam kochanych kodeinistow, moja historia z kodeina dopiero sie zaczyna, po 3/4 pierwszych razach to tak wlasciwie bylo tylko rzyganie, ale ostatnio o matkojedyna, odklejalo mnie calkowicie, ciepelko na calym ciele czulem sie jakbym pod kocykiem lezal, subiektywne wrazenie lekkiej depresji oddechowej? tak i tak mnie to nieruszalo, na poczatku myslalem ze znow tylko zoladek wkurwi... po godzinie dopiero zaczelem czuc lekkie grzanie a po dwoch to juz bardzo ciezko, pytanie do was, czy 8 godzin to normalny czas mocnego grzania? nie wiem kiedy mialem peak bo przysypialem, (to chyba bylo noodowanie??) nie znam sie w razie czego poprawcie prosze, wjechala cala paka 16 tabl thio, czy to nie za duzo jak na 1 grzanie tak naprawde bo bardzo ciezko bylo
  • 355 / 44 / 0
no zrobiło cię dobrze to po tobie gościu ;) a i tak, koda potrafi czasami długo potrzymać
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 3 / / 0
czemu po mnie? to przysypianie to bylo noodowanie? chce troche slownictwa poznac aby lepiej tozumiec wszystko
  • 112 / 9 / 0
wam tez wchodzi TAKA PASKUDNA sahara na wszelkie śluzówki po kodzie? Mi tak i mam tak czerwone oczy, że no kurcze tego widac po mnie lol
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 355 / 44 / 0
@Poluska
Czyli jednak wróciłaś do grzania xD
  • 112 / 9 / 0
Nie wrocilam, ale takie mi sie przypomnialo z ostatniej fazy. Na razie ciagne do ósmego miesiaca bez grzania kody. Po wyplacie kupie sobie w nagrode 16 tabsow i przygrzeje. Zatesknilam za uczuciem tego ciepelka po kodzie
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 362 / 47 / 0
@Poluska i jak tam faza po przerwie? I że kurwa rok juś kinął prawie jak nie gezejesz.... Pojebane, czas szybko leci. A odpowiadając na twoje pytanie, to mi po opio też robią się trochę czerwone gały, zaschnięte gardło i suchość w nosie.
  • 355 / 44 / 0
Ehhhh to gówno już nie dla mnie... Mimo że od tygodnia brałem co 3 dni i za każdym razem mniejszą dawkę dostałem dzisiaj drgawek... Może nerki mam słabe i M3G się kumuluje, nie wiem. Czuję już od dawna zmęczenie opioidami, nie chce już tego brać, niestety jak dostanie bodziec motywujący do rzucenia to trzyma mnie max 3 tygodnie. Tyle ciekawych substancji do wytestowania na tym świecie a ja dalej te głupie opio grzeje. Mógłbym wejść na naltrekson, ale wtedy też gaba-jebacze nie będą działać jak powinny. Głupie to życie, nie mogę brać opio a nie potrafię bez nich żyć
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.