Cukier jest stymulantem w mojej opinii a wszystkie stymulanty dla lękowca zaostrzają objawy choroby.
Dla porównania mamy ludzi którzy są puszyści(wykluczając jakieś choroby) poprawiają sobie nastrój poprzez jedzenie ponieważ aktywuje układ nagrody czyli stymuluje.
wczorajpatrzacinaczej pisze: w ogóle, czemu w moim OCD, zaburzeniach lękowych, gdy się przebudzam mam natychmiastowy atak lęków? czy to jest normalne? aktualnie jestem na escitalopramie (15mg) od jakiegoś miesiąca, ale dziwne to jest, że budzę się i natychmiast jest atak lęków. Macie podobnie?
Jak wychowywałeś się w domu który jest patologiczny a conajmniej dysfunkcyjny, masz wrażliwy układ nerwowy , przeciazales się latami w stresującej pracy. Czy jedno z innym powiązaniem to możesz mieć układ nerwowy w stałym napięciu.
To nie jest normalne .
Ja miałem kilkanaście lat i we własnym domu czułem strach i niepewność
Wychodziłem do ludzi i to samo .
Tak działają przebyte traumy za dziecka
Co ciekawe . Nawet jak matka miala stresjacy okres noszenia ciąży to możesz się z tym urodzić.
Kiedyś ludzie nie mieli dostępu do wtedzy i jakoś z tym żyli
Nikt nie użalał bo po prostu nie mieli żadnego odnośnika jak powinno być, co nie znaczy że to było normalne .
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Dobrze mówisz mózg się tak zaprogramował do ciągłego stresu i teraz jest tego efekt.
Kiedyś był podział albo ktoś jest jebniety albo nie haha
Zresztą, w świadomości ludzi dalej tak jest
Mówiąc że masz depresje, to myślą że wymyślasz i "jakbyś poszedł do ciężkiej roboty, to byś nie miał czasu myśleć" , " jakbyś do wojska poszedł to byś się życia nauczyl"
Powiem tak
Ludzie widzą osobę na wózku, bez reki . No generalnie z jakims fizycznym kalectwem, to mu współczują .
Takie osoby nawet widzę ładnie ciągnął kasę od ludzi . Bo od Państwa to wiadomo .
A Ty masz wszystkie ręce i nogi, może nawet wyćwiczone ciało, bo chciałeś o siebie zadbać nawet kosztem bólu i wyrzeczeń to i tak będziesz ten Polski Leń śmierdzący.
To już lepiej być tym pierdolnietym i tą rentę brać
Znaczy , dalej jestes jakiś pierdolniety i z latami bedziesz coraz bardziej w oczsch ludzi bo w nerwicy czy depresji mózg już inaczej pracuje i z każdym rokiem odstawanie od równolatków w pociągu życia staje się coraz bardziej dotkliwe
Trzeba wysiąść z tego pociągu i coś sobie znaleźć co daje Ci spokój, satysfakcję i jakis dochod bez zbytniego stresu , bo to bez sensu uczestniczyć w wyścigu szczurów.
Z nerwica jesteś z góry na przegranej pozycji i tylko możesz sobie pogorszyć.
"A jak
Tereniu, tu nie ma o czym mówić. Tym młodym to się w dupach poprzewracało . Za moich czasów to nie do pomyślenia.
A widziałaś tego o kulach
Ja go podziwiam że on chodzi do roboty
Dostaje takie 2 tysiące zapomogi ale co to przy takim kalectwie
Kobietę mu będzie ciężko znaleźć
"
Powiedziała baba z urzędu pracy która pije kawę do 12 i plotkuje pol zmiany na 3 lata przed emeryturą . Ta która przebimbala na cieplej posadzce jeszcze załatwionej po znajomości i z mieszkaniem że spoldzielni
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
wczorajledzeppelin2 pisze:Poczytaj o nerwie błędnym.wczorajpatrzacinaczej pisze: w ogóle, czemu w moim OCD, zaburzeniach lękowych, gdy się przebudzam mam natychmiastowy atak lęków? czy to jest normalne? aktualnie jestem na escitalopramie (15mg) od jakiegoś miesiąca, ale dziwne to jest, że budzę się i natychmiast jest atak lęków. Macie podobnie?
Jak wychowywałeś się w domu który jest patologiczny a conajmniej dysfunkcyjny, masz wrażliwy układ nerwowy , przeciazales się latami w stresującej pracy. Czy jedno z innym powiązaniem to możesz mieć układ nerwowy w stałym napięciu.
To nie jest normalne .
Ja miałem kilkanaście lat i we własnym domu czułem strach i niepewność
Wychodziłem do ludzi i to samo .
Tak działają przebyte traumy za dziecka
Co ciekawe . Nawet jak matka miala stresjacy okres noszenia ciąży to możesz się z tym urodzić.
Kiedyś ludzie nie mieli dostępu do wtedzy i jakoś z tym żyli
Nikt nie użalał bo po prostu nie mieli żadnego odnośnika jak powinno być, co nie znaczy że to było normalne .
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.