Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 19 / 1 / 0
dla mnie gałka to jak połączenie THC, delirianta i troche MDMA . Jak zaczynałem brać 2 lata temu to efekty były całkiem inne, ale po miesiącach brania pojawiła się trwała zmiana percepcji i osobowości, i dlatego takie super efekty mam dzisiaj podczas tripu, lepsze niż kiedyś
  • 312 / 40 / 0
Coś mnie ominęło czy może zrobili delegal na orzechy gały? xD
Ostatnio mam jazdę na próbowanie nowych smakołyków i objechałem chyba ze 4 super markety i wszędzie słyszałem tylko NIE MA ze złością %-D A może po prostu jakaś nagonka się zrobiła
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 615 / 63 / 0
gałki nigdy w każdym sklepie nie było. Przynajmniej ja zawsze musiałem odwiedzić kilka sklepów w nowym miejscu, a u siebie mam jeden sprawdzony. Ewentualnie z neta trzeba zamówić.
  • 29 / 10 / 0
Galeczke jadłem parę razy w życiu i absolutnie nie podobała mi się ta faza. Trwa za długo i jest zbyt przytłaczająca. Dopalona ziołem za to potrafi pokazać rogi 😁😁
Ostatnio zmieniony 19 marca 2026 przez Reanimated, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 147 / 17 / 0
No jak wyżej, ja się obudziłam i miałam jeszcze ostrą pizdę, a trzeba była iść do roboty. Pamiętam dopiłam piwem i szef kazał wrócić do domu %-D
  • 17 / / 0
Trzeba umić ją doprawiać no i lubić. Jest cięższa od mj, ale mi osobiście daję większe rozkminy. KIedyś słuchałem do niej elektroniki rozwlekłej ambientowej, ale zmieniłem diametralnie front i słucham ciężkich klimatów i podkręcają mi zgałczenie w spidującym kierunku:
"An Undying Love for a Burning World" NEUROSIS
Album wydany w 2021 roku. Monumentalne i genialne dzieło z pogranicza: atmospheric black metal, cosmic / space black metal, elementów ambientu i post-metalu. Muzyka jest epicka, rozległa i bardzo emocjonalna, często budująca wrażenie kosmicznej podróży lub kontemplacji końca świata. Rozbudowane kompozycje, warstwowe gitary tworzące „ściany dźwięku”, przeplatane spokojniejszymi, ambientowymi fragmentami, melancholia + majestatyczna atmosfera. To transowa, przestrzenna forma metalu, bliska medytacji. Leci u mnie już 3. raz i zamiast znudzić wciąga mocno za każdym odsłuchem, a jestem po gałce (30 gramów prymata mielonego), w fazie podobnej do zioła z MDMA.

maxresdefault.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 17 / / 0
@Sophieee Ja se zrobie ostrą PiSdę. Idę kupić w pobliskim 3 prymaty. Mam masę przypraw na "spice paste" na wzmocnienie i suple: rożeniec górski, żeń-szeń syberyjski i prawdziwy, ashwę, soplówkę, maczużnik, płomiennicę zimową (ta jest mało znana, ale stymuluje mózg - można kupić na bazarach i zwie się grzyby enoki lub enokitake. Smaczna zajefajnie). No i guaranę, bo to najlepsze źródło kofy. O 17 wrzucam i wejdzie akurat wieczorkiem. Nz zbicie cudowny benzyn prazepam (Lysanxia) 3 tab. i 750 mg pregabaliny. Wali ktoś jak ja w święta? Potrzyma mnie do niedzieli - zbicie zrobię o 12.
  • 17 / / 0
PIĄTEK:
Koło 22:00 Włazi powoli, a raczej znienacka. Ale jak jebło to kurnja w rozjebkę ego mocną - miałem jego zanik i przy zamkniętych oczach widziałem rozmywające się i rozpyszczające ze szczelinami plamy, taki tunel z nicz też był. Głowa całą rozpromieniona w BŁOGOŚCI i współczuciu. Mocne. Ktoś mógłby się wystraszyć takiego szarpnięcia. Do tego leciało:
LEGENDARY PINK DOTS "Hallway of the Gods"
Hipnotyczna, niepokojąca i bardzo wyobrażeniowa podróż dźwiękowa, idealna dla fanów muzyki eksperymentalnej i psychodelicznej. Dobra do mj i mistrycyny z safrolem z gały (niestety. Da się jakoś usunąć go???).
SOBOTA (dzisiaj)
Od rana trzyma, a spałem 3 godziny. Jest chill i nie mam osłabienia po łykaniu witamin. I herbatka mocna. Jutro. >RESET< opisany w poprzednim poście. Do tego leciało:
HOLGER CZUKAY "Movies"
PS. Lemon Tek to popularna w społecznościach psychodelicznych koncepcja przygotowania porcji grzybów psylocybinowych w środowisku kwaśnym (zwykle wymienia się sok z cytryny). Zwolennicy tej metody opisują szybszy początek działania, większą intensywność doznań oraz krótszy całkowity czas trwania doświadczenia w porównaniu z klasycznym spożyciem. W relacjach często pojawia się także teza o mniejszej skłonności do nudności. A CZY MOŻNA TAK Z gałą?
  • 3 / / 0
Witam, od jakiegoś czasu nie mogę trafić na mocną gałeczkę, do tej pory zawsze 3x kamis mielony robił robotę,(zimą są słabsze sorty?) od jakiegoś czasu jest tylko ok. stąd moja rozkmina aby pierwszy raz spróbować całych orzechów, ale nie wiem ile ich łyknąć aby nie przedobrzyć i mniej więcej uzyskać zbliżony efekt do 3 - 4 mielonych. Prosiłbym o podpowiedź.
  • 3 / / 0
Z całymi orzechami trzeba uważać, bo ich moc potrafi się mocno różnić między partiami i często są bardziej „nieprzewidywalne” niż mielone mieszanki. Do tego działanie potrafi trwać bardzo długo i łatwo przedobrzyć, więc różnice w jakości czy świeżości mają tu duże znaczenie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.