Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
Ostatnio mam jazdę na próbowanie nowych smakołyków i objechałem chyba ze 4 super markety i wszędzie słyszałem tylko NIE MA ze złością
"An Undying Love for a Burning World" NEUROSIS
Album wydany w 2021 roku. Monumentalne i genialne dzieło z pogranicza: atmospheric black metal, cosmic / space black metal, elementów ambientu i post-metalu. Muzyka jest epicka, rozległa i bardzo emocjonalna, często budująca wrażenie kosmicznej podróży lub kontemplacji końca świata. Rozbudowane kompozycje, warstwowe gitary tworzące „ściany dźwięku”, przeplatane spokojniejszymi, ambientowymi fragmentami, melancholia + majestatyczna atmosfera. To transowa, przestrzenna forma metalu, bliska medytacji. Leci u mnie już 3. raz i zamiast znudzić wciąga mocno za każdym odsłuchem, a jestem po gałce (30 gramów prymata mielonego), w fazie podobnej do zioła z MDMA.
Koło 22:00 Włazi powoli, a raczej znienacka. Ale jak jebło to kurnja w rozjebkę ego mocną - miałem jego zanik i przy zamkniętych oczach widziałem rozmywające się i rozpyszczające ze szczelinami plamy, taki tunel z nicz też był. Głowa całą rozpromieniona w BŁOGOŚCI i współczuciu. Mocne. Ktoś mógłby się wystraszyć takiego szarpnięcia. Do tego leciało:
LEGENDARY PINK DOTS "Hallway of the Gods"
Hipnotyczna, niepokojąca i bardzo wyobrażeniowa podróż dźwiękowa, idealna dla fanów muzyki eksperymentalnej i psychodelicznej. Dobra do mj i mistrycyny z safrolem z gały (niestety. Da się jakoś usunąć go???).
SOBOTA (dzisiaj)
Od rana trzyma, a spałem 3 godziny. Jest chill i nie mam osłabienia po łykaniu witamin. I herbatka mocna. Jutro. >RESET< opisany w poprzednim poście. Do tego leciało:
HOLGER CZUKAY "Movies"
PS. Lemon Tek to popularna w społecznościach psychodelicznych koncepcja przygotowania porcji grzybów psylocybinowych w środowisku kwaśnym (zwykle wymienia się sok z cytryny). Zwolennicy tej metody opisują szybszy początek działania, większą intensywność doznań oraz krótszy całkowity czas trwania doświadczenia w porównaniu z klasycznym spożyciem. W relacjach często pojawia się także teza o mniejszej skłonności do nudności. A CZY MOŻNA TAK Z gałą?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.