Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 19 / 1 / 0
dla mnie gałka to jak połączenie THC, delirianta i troche MDMA . Jak zaczynałem brać 2 lata temu to efekty były całkiem inne, ale po miesiącach brania pojawiła się trwała zmiana percepcji i osobowości, i dlatego takie super efekty mam dzisiaj podczas tripu, lepsze niż kiedyś
  • 299 / 39 / 0
Coś mnie ominęło czy może zrobili delegal na orzechy gały? xD
Ostatnio mam jazdę na próbowanie nowych smakołyków i objechałem chyba ze 4 super markety i wszędzie słyszałem tylko NIE MA ze złością %-D A może po prostu jakaś nagonka się zrobiła
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 615 / 63 / 0
gałki nigdy w każdym sklepie nie było. Przynajmniej ja zawsze musiałem odwiedzić kilka sklepów w nowym miejscu, a u siebie mam jeden sprawdzony. Ewentualnie z neta trzeba zamówić.
  • 29 / 10 / 0
Galeczke jadłem parę razy w życiu i absolutnie nie podobała mi się ta faza. Trwa za długo i jest zbyt przytłaczająca. Dopalona ziołem za to potrafi pokazać rogi 😁😁
Ostatnio zmieniony 19 marca 2026 przez Reanimated, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 147 / 14 / 0
No jak wyżej, ja się obudziłam i miałam jeszcze ostrą pizdę, a trzeba była iść do roboty. Pamiętam dopiłam piwem i szef kazał wrócić do domu %-D
  • 11 / / 0
Trzeba umić ją doprawiać no i lubić. Jest cięższa od mj, ale mi osobiście daję większe rozkminy. KIedyś słuchałem do niej elektroniki rozwlekłej ambientowej, ale zmieniłem diametralnie front i słucham ciężkich klimatów i podkręcają mi zgałczenie w spidującym kierunku:
"An Undying Love for a Burning World" NEUROSIS
Album wydany w 2021 roku. Monumentalne i genialne dzieło z pogranicza: atmospheric black metal, cosmic / space black metal, elementów ambientu i post-metalu. Muzyka jest epicka, rozległa i bardzo emocjonalna, często budująca wrażenie kosmicznej podróży lub kontemplacji końca świata. Rozbudowane kompozycje, warstwowe gitary tworzące „ściany dźwięku”, przeplatane spokojniejszymi, ambientowymi fragmentami, melancholia + majestatyczna atmosfera. To transowa, przestrzenna forma metalu, bliska medytacji. Leci u mnie już 3. raz i zamiast znudzić wciąga mocno za każdym odsłuchem, a jestem po gałce (30 gramów prymata mielonego), w fazie podobnej do zioła z MDMA.

maxresdefault.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 299 / 39 / 0
Japierdole jaki to jest chujowy narkotyk
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.