Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
Ostatnio mam jazdę na próbowanie nowych smakołyków i objechałem chyba ze 4 super markety i wszędzie słyszałem tylko NIE MA ze złością
"An Undying Love for a Burning World" NEUROSIS
Album wydany w 2021 roku. Monumentalne i genialne dzieło z pogranicza: atmospheric black metal, cosmic / space black metal, elementów ambientu i post-metalu. Muzyka jest epicka, rozległa i bardzo emocjonalna, często budująca wrażenie kosmicznej podróży lub kontemplacji końca świata. Rozbudowane kompozycje, warstwowe gitary tworzące „ściany dźwięku”, przeplatane spokojniejszymi, ambientowymi fragmentami, melancholia + majestatyczna atmosfera. To transowa, przestrzenna forma metalu, bliska medytacji. Leci u mnie już 3. raz i zamiast znudzić wciąga mocno za każdym odsłuchem, a jestem po gałce (30 gramów prymata mielonego), w fazie podobnej do zioła z MDMA.
Koło 22:00 Włazi powoli, a raczej znienacka. Ale jak jebło to kurnja w rozjebkę ego mocną - miałem jego zanik i przy zamkniętych oczach widziałem rozmywające się i rozpyszczające ze szczelinami plamy, taki tunel z nicz też był. Głowa całą rozpromieniona w BŁOGOŚCI i współczuciu. Mocne. Ktoś mógłby się wystraszyć takiego szarpnięcia. Do tego leciało:
LEGENDARY PINK DOTS "Hallway of the Gods"
Hipnotyczna, niepokojąca i bardzo wyobrażeniowa podróż dźwiękowa, idealna dla fanów muzyki eksperymentalnej i psychodelicznej. Dobra do mj i mistrycyny z safrolem z gały (niestety. Da się jakoś usunąć go???).
SOBOTA (dzisiaj)
Od rana trzyma, a spałem 3 godziny. Jest chill i nie mam osłabienia po łykaniu witamin. I herbatka mocna. Jutro. >RESET< opisany w poprzednim poście. Do tego leciało:
HOLGER CZUKAY "Movies"
PS. Lemon Tek to popularna w społecznościach psychodelicznych koncepcja przygotowania porcji grzybów psylocybinowych w środowisku kwaśnym (zwykle wymienia się sok z cytryny). Zwolennicy tej metody opisują szybszy początek działania, większą intensywność doznań oraz krótszy całkowity czas trwania doświadczenia w porównaniu z klasycznym spożyciem. W relacjach często pojawia się także teza o mniejszej skłonności do nudności. A CZY MOŻNA TAK Z gałą?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.