Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 7 / 1 / 0
Hejo,
Mam stwierdzone AD-HD i zaburzenia lękowe, dokumentację na to dostanę, więc ten aspekt wygląda okej. Tylko jak z tym IKP. Ktoś się orientuje czy gdzieś we Wrocławiu jakaś klinika zleje IKP, albo spojrzy na nie pobieżnie? Żadnych benzo, opiatow, ani typowo narkotycznych leków tam nie mam, ale za to mam nasrane recept na prege, bo trochę przegiąłem. I mam lekkie obawy, że to może być mały problem.
  • 158 / 31 / 0
@Grzejnik800, osobiście kupuję Aurorę 90% czasu jak biorę receptę na MM i nie rozumiem, co autor ma na myśli pisząc, że Aurora się zepsuła. Każde zioło jakie kupiłem tego producenta było b. dobrej jakości. Jeżeli już to wręcz odwrotnie, nowe partie składały się ze znacznie większej ilości większych, twardych topów. Zioło cechuje bardzo duża zawartość terpenów, czyli susz nie jest zleżały. Także nie mogę potwierdzić tego, co ktośtam wcześniej napisał.

@Embers idź do najtańszej kliniki na A z papierami jakie masz, nikt raczej nie będzie Ci zaglądał w IKP. Jedyne co, to nie wypiszą jeśli nie masz 25 lat. Powodzenia
goat is goat
  • 5 / / 0
wczorajEmbers pisze:
Hejo,
Mam stwierdzone AD-HD i zaburzenia lękowe, dokumentację na to dostanę, więc ten aspekt wygląda okej. Tylko jak z tym IKP. Ktoś się orientuje czy gdzieś we Wrocławiu jakaś klinika zleje IKP, albo spojrzy na nie pobieżnie? Żadnych benzo, opiatow, ani typowo narkotycznych leków tam nie mam, ale za to mam nasrane recept na prege, bo trochę przegiąłem. I mam lekkie obawy, że to może być mały problem.
Ja korzystałem z SLAB w CH na grunwaldzkiej we wrocławiu. Bez problemu recepta na problemy ze snem.
  • 2 / / 0
@przekletykozisyn Wogóle czemu jest ten magiczny próg 25 lat, czemu poniżej 25 lat nie przepisują, mogą mieć z tym jakieś problemy prawne, czy chodzi o to, że osoby co skończyły 25 lat mają już coś oleju w głowie i nie zrobią jakiegoś przypału, typu udzielanie innym osob itp?
  • 62 / 21 / 0
@przekletykozisyn, a jaką typową indicę byś polecił? Ten Cataract Tilraya warto spróbować?
  • 158 / 31 / 0
@Grzejnik800 Tilray nie znam, a z Aurory masz Sourdough 29% THC oraz Farm Gas 27% THC jeśli chodzi o mostly indica. Obu odmian przerobiłem łącznie ponad 50g i zdecydowanie są godne polecenia. Jeśli będziesz miał dobrą cenę to bierz śmiało. Ja ostatnio płaciłem po 37 PLN za gram Sourdough. Nie dość, że jakość jest wyśmienita, to jeszcze moc w stosunku do ceny wychodzi szczególnie korzystnie, biorąc pod uwagę że to najmocniejsza odmiana MM w Polsce. Choć ostatnio wolę tą drugą Aurorę 29% (EHD / mostly sativa), to złego słowa nie mogę powiedzieć o indyjkach tego producenta. Nie zawiedziesz się wg mnie jak sobie weźmiesz dyszkę :)
goat is goat
  • 62 / 21 / 0
Dzięki mordo za pomoc. Nie wiedziałem, że Aurory są obecnie również indici, zawsze kojarzyłem to z sativą lub hybrydą z przewagą sativy.
Opisy czytam sobie na tej stronie:
https://odmianymarihuany.pl/
Myślę, że spoko opisane jest tam wszystko. I wiadomo, że sprawdzam na "kto ma mj peel" bo niektóre odmiany są w ogóle niedostępne w Polsce jak się okazuje.
Co do brania "dychy" to "dychę" to ja mam na 10 dni z PLB (dawkowanie 4x0,25, z czego spalę około 0,7-0,8 dziennie, czasem pójdzie wiadomo więcej, nie prosiłem o konkretną dawkę jak zaczynałem pobierać medyczną, od kopa tyle dostałem czyli gram dziennie od razu), tak, że na 3 miechy to ja biorę łącznie 90-105g. . Tylko jak mówię, chcę teraz 3 odmiany po 30g i jedną 30 lub 45g. Ostatnio wziąłem właśnie tylko 15g jednej bo nie chciałem dużo palić i wiadomo, że trzeba było "rekreacyjną" motać:).
Z tą ceną za Aurorę to Ci powiem mnie zaskoczyłeś, za 5tkę S-Laba płaciłem ostatnio niewiele ponad 200zł w dość taniej sieciowej aptece (biorę po 5g. jednorazowo i robię przerwy, teraz poproszę ewentualnie połowy każdej odmiany z 30g. (45) o datę realizacji recepty od "za miesiąc" czy tam równo od początku maja, jednak jak jest lek na 100% zawsze można było wykupić wcześniej mimo daty do przodu; mogę wiadomo od razu wziąć całość, ale po co płacić 4-5 koła i wiadomo jarać wówczas non stop;) ), Aurory dawno nie kupowałem (2 lata? może nawet więcej), ale jej cena była wtedy bliżej nawet 60zł niż 50zł, tak że cieszy mnie, że jej ceny spadły. Nawet 45zł za gram Aurory obecnie by mnie satysfakcjonował.

Kurde, muszę się jednak zastanowić czy brać 90-105g. czy jednak jakoś połowę tego. Przy 45-60g. będę jeszcze robił przerwy. Albo dokupować rekreacyjną;). Staram się jednak ~tydzień jarać- na tyle około mi starcza "piątka" i tydzień nie. Tak, że te 90-105g. to za dużo może być. Wizyta w czwartek, tak że się jeszcze prześpię z tematem i podejmę decyzję.
Dzięki jeszcze raz za pomoc, widzę że jesteś ogarnięty w temacie mj.
  • 41 / 5 / 0
Ostatnio brałem jak jeszcze można było online w klinice o kryptonimie KC. Chciałbym w tym tygodniu załatwić kolejną receptę w Warszawie, ta klinika akurat chwilowo nie przyjmuje. Polecicie coś, gdzie wszystko gładko przebiega? Ten na A ma jakieś mieszane mocno opinie
  • 158 / 31 / 0
@Szumownik taką politykę ma ta klinika. Jest to oczywiście forma dupochronu dla samej kliniki. W sumie trudno się nie zgodzić, że ma to pewne uzasadnienie naukowe. Używanie THC kiedy mózg się jeszcze rozwija wpływa przewidywalnie źle na zdolności poznawcze, dodatkowo jeśli ktoś ma predyspozycje do psychoz, to im młodszy wiek kiedy zacznie używać psychodelików, w tym THC, tym ryzyko pojawienia się objawów psychotycznych w późniejszym życiu jest większe

@Soowa ma mieszane opinie z powodu tego, co wymieniłem. Jak przychodzi do tej kliniki łepek 20 lat, to nie dostaje recepty i wystawia negatywna opinie na Göögle Maps. Te przychodnie polegają na tym, że Ty chcesz żeby Ci wypisali receptę, a oni chcą Ci ją wypisać %-D. No ale jak nie masz absolutnie żadnej diagnozy / podkładki dla lekarza i jesteś za młody to Ci nie wypiszą. Dla mnie płacenie więcej niż 50 PLN za receptę to jakiś żart. Nie oczekuję od kliniki żadnych innych walorów, oprócz wypisania mi palenia %-D
goat is goat
  • 2057 / 341 / 0
A29 serio jakby mi inny susz wsypali, taki suchar że nie dało rady normalnie dzielić. Ale dobry regulator wilgotności dobrze zaaplikowany przemienił to zioło jak różczką. Już nie jest takie suche i wygląda normalnie, działanie nawet lepsze. Włożyłem 2 małe a'la bovedy do samary z tym ziołem a samrę do hermetycznego słoika z apty. Ten słoik i tak jeszcze pakuję do hermetycznego pudła na żywność tak na wszelki zreszta tam wszystko trzymam wapka itp.
Po kilku dniach tak jakb inny susz w opakowaniu ktos mi przelozyl
@przekletykozisyn jaka klinika i czy maja online?
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.