Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
ja mam ziomka który jara dzień w dzień aż się dziewcznyna jego wkurwiła i zrobił przerwe ale nie na długo. nie pojawiał się w ogóle aż przyszła pora z nim pogadać to było z nim tragicznie. miał problem w ogóle żeby zadzwonić. jak miał robić prawko to koledzy go przymusili i z jego telefonu zadzwonili do nauki jazdy by go umówić i w końcu się udało. ale wrócił do ciągu i wszystko jest po staremu
  • 194 / 74 / 0
06 kwietnia 2026Cpundog2 pisze:
@kriston87
co do nr 1 to próbowałem chodzić na spacery do lasu i było lapiej ale jak tylko pomyślałem, że tam poza lasem są ludzie to mnie aż strach ogarniał...

nr 2 dosyć rozsądne

nr 3 a może zamiast benzo z 1-2 browarki przed jaraniem ?
Jak nie próbowałeś jeszcze alko do jarania, nie zaszkodzi spróbować. W końcu alko jest depresantem i spowalnia pracę mózgu. Jednak problem u Ciebie może leżeć głębiej.
Możez też spróbować innych rodzajów ziół, czy to indica czy sativa, albo z mniejszą ilością THC i więcej cbd. Ale do tego trzeba by mieć dobre, jasne źródła by móc to uczciwie przetestować.
  • 2060 / 341 / 0
@kriston87 ma rację - dla osoby nie-chlora 1 piwo styknie na pewno. Ale to jest niebezpieczna ścieżka, która mnie prawie wpędziła kiedyś w alkoholizm. Od siebie poleciłbym dokupić suszu CBD dobrej jakości i mieszać 50/50 albo i więcej. Zmienia profil fazy na bardziej "mellow"
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 616 / 65 / 0
05 kwietnia 2026Cpundog2 pisze:
jestem nieśmiały a zapaleniu robie się mega nie śmiały do poziomu fobi społecznej, wstydzę się siebie, czuję się malutki, nieudacznikiem, wstydze się tego jak wyglądam i mam ochotę się schować przed ludźmi. Też tak macie? wiecei jak temu zaradzić?
Lepiej zajmij się sobą na trzeźwo. Jak ogólnie polepszysz swoją sytuację, to nie będziesz miał wyrzutów sumienia po paleniu. Ja tak to widzę, że zioło wyciąga to co w podświadomości, a ludzie zrzucają winę na zioło bo ich "schizuje". Próbuj rozwiązać swoje problemy życiowe, zadbaj o siebie, idź na siłkę, sport, jakiś nofap czy coś. Dopiero wtedy sobie pal.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.