06 kwietnia 2026Cpundog2 pisze: @kriston87
co do nr 1 to próbowałem chodzić na spacery do lasu i było lapiej ale jak tylko pomyślałem, że tam poza lasem są ludzie to mnie aż strach ogarniał...
nr 2 dosyć rozsądne
nr 3 a może zamiast benzo z 1-2 browarki przed jaraniem ?
Możez też spróbować innych rodzajów ziół, czy to indica czy sativa, albo z mniejszą ilością THC i więcej cbd. Ale do tego trzeba by mieć dobre, jasne źródła by móc to uczciwie przetestować.
05 kwietnia 2026Cpundog2 pisze: jestem nieśmiały a zapaleniu robie się mega nie śmiały do poziomu fobi społecznej, wstydzę się siebie, czuję się malutki, nieudacznikiem, wstydze się tego jak wyglądam i mam ochotę się schować przed ludźmi. Też tak macie? wiecei jak temu zaradzić?
To jest tylko jeden czynnik, bo oczywiście zależy to jeszcze od proporcji i stężenia kannabinoidów, tolerancji, wrodzonych skłonności, chorób, s&s i wszystkiego innego i to wszystko też trzeba brać pod uwagę.
A to że Ty przerzucasz się na mocniejsze zioło, schizuje Cię, cokolwiek to znaczy i na tej podstawie wyciągasz wnioski dotyczące WSZYSTKICH, to znaczy, że chyba faktycznie w tej podświadomości nie za wiele jest.
Niekoniecznie. Poczytaj o układzie endokannabinoidowym
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.