Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
ODPOWIEDZ
  • 813 / 142 / 0
Kupiłem kartridge HHCPO czeskiej firmy eighty8. Za pierwszym razem efekt jak po sativie, kolejne dni już dużo słabiej, szybko rośnie tolerancja. Działanie to mocne zamulenie i senność, bardzo siada na oczy. Wszystko się rozmazje tak jakby oczy byly zaropiałe. Przez te problemy z oczami nic nie widziałem i od razu brała mnie senność, na drugi dzień kac jak po alko i otępienie. Działanie na pewno mocniejsze niż po HHC ale tak samo płytkie, chemiczne i mało ciekawe na dluższą metę.
  • 128 / 51 / 0
Chyba chodziło Ci o efekty zbliżone do Indica.

Chociaż z tego co opisujesz to brzmi raczej jak syntetyczne kanna sprzed kilkunastu lat, ale pozbawione nieogara i stymulacji. Fajnie, że testujesz takie wynalazki.

Gdzieś tam się już pojawiają wzmianki o dodawaniu fentanylu do vape'ów z THC (a raczej zastąpieniu kanna dużo tańszym fentanylem). Jakiegoś dzieciaka w USA musieli narcanem ratować w szkole.

W Europie chyba jeszcze spokój, ale to przecież tylko kwestia czasu.
  • 5 / / 0
A powiedzcie mi czy takie specyfiki można kupić w Holandii na legalu np czy to typowo wynalazek darknetowo-uliczny
  • 2 / / 0
Można kupić bez problemu
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.