Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 787 / 46 / 0
Mi po 3 miesiącach udało się w końcu zjechać na 1mg klona/alpry per day. W sumie to jestem dumny że po tylu latach mieszania z alko to mi się pykło.
  • 158 / 10 / 0
@Rokison prawdziwe eldorado zacznie ci się jak odstawisz benzo do 0
  • 453 / 41 / 0
Nie siej paniki.
Przy odpowiednio poprowadzonej odstawce ostatnia tabletka jest w rzeczywistości barierą tylko psychiczną na zasadzie "jak sobie poradzę bez tabletki".
Przez to, że nie będzie dokładania kolejnych nawet miro dawek stężenie będzie stopniowo spadało bez nagłych skoków po wzięciu.
Sam panicznie się bałem ostatniej tabletki, a tak serio to jej wzięciu poczułem ulgę. Fakt, było chujowo i to bardzo jeszcze bardzo długo, ale nie było takich skoków jak przy redukcjach i braniu tabletek dalej.
  • 158 / 10 / 0
Biorąc nawet 1 tabletkę dziennie nadal jest się uzależnionym organizm musi być całkowicie odcięty od substancji i wtedy zaczyna wszystko w pełni wyłazić i regenerować.
  • 453 / 41 / 0
To prawda, ja mialem jeszcze benzo w sobie jakoś koło 3 tygodni od ostatniej tabletki.
Prawda jest taka, ze po odstawieniu wychodzą pięknie rzeczy, które benzo maskowało. Ja myślałem, że już mi pewne rzeczy zostaną do końca i rozjebałem sobie głowie przez lata ciągu, ale po paru miesiącach wszystko ładnie zaczęło wracać. Wiadomo, ślad po sobie to zostawiło.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.