29 marca 2026Greencanion48 pisze: Odczuwam wahania apetytu i to chyba taki główny skutek uboczny, który mnie drażni.
Też psajko nie był w stanie mi odpowiedzieć czy będę mieć przy zwiększeniu dawki takie samo samopoczucie jak przy rozpoczęciu zażywania esci, bo każdy reaguje inaczej ale póki co to jest luz :)
@CortexCrawler
No własnie, ja dawkę 15 mg biorę od 3 dni, no i jak na razie 0 chęci do czegokolwiek.
Ja biorę Trazodone Neuraxpharm 50 mg na godzinę przed snem, ale dopiero 5 dzień, więc jeszcze się „rozkręca”.
Właśnie, to mam nadzieje, że przejdzie ten efekt. A tak nawiasem, no to mi zapisał Tranzdone ale XR (150mg) biorę, ale dał z samego rana, nie wiem, czy to też nie ma wpływu jednak na senność w ciągu dnia. Nie wiem, jak to sprawdzić, może po prostu jeden dzień nie wezmę i sprawdzę, czy dalej będzie tak mnie uspiało bez wzięcia tego tranzdona rano?
U mnie senność po samym escitalopramie może nie była jakoś ogromnie nasilona, ale jednak występowała wraz z uczuciem zmęczenia. Zero ochoty na cokolwiek, najlepiej piznąć się na łóżku i leżeć cały dzień. To mi nie przeszło nawet po roku brania, esci ma raczej taki profil działania że bardziej seduje niż aktywizuje ale dlatego jest świetny przeciwlękowo, nie da się mieć wszystkiego. Gdyby po ustabilizowaniu się nadal występowały problemy z poziomem energii w ciągu dnia to można spróbować dodać bupropion albo reboksetynę, mnie ta ostatnia nieźle postawiła na nogi. Sam escitalopram typowo przeciwdepresyjne działanie ma według mnie słabe.
No właśnie, ,wiec nie wiem co z tym Tranzodonem zrobić, bo jednak branie go rano jest (chyba) niezbyt dobre, ale nie wiem czy dawka 150 mg nie powinna działać inaczej, a nie sedować?
w ogole, co do escitalopramu, to dawkę 15mg biorę od tygodnia,, jak na razie tak slabo, bo nie daje efektów tych "Przeciwlękowych" 10mg brałem 2tyg, 3 tyg juz 15mg, ale nadal czekam, może załączy się.
dzisiajhalowpierdol pisze: @patrzacinaczej ten trazodon musisz skonsultować z magikiem najlepiej. Escitalopram na tym etapie to jeszcze skutki uboczne, po kilku tygodniach na jednej dawce dopiero zaczyna klarować się docelowe działanie terapeutyczne. Nie zmieniaj już dawki i cierpliwie czekaj, choć wiem że to nie jest takie proste - innej rady nie ma.
@ladyinnaightmares
Tak rozumiem, tylko nie wiedziałem, że jednak jak byłem na dawce 10mg np te 2 tygodnie i teraz od kilku dni mam nową dawkę 15mg to muszę od nowa poczekać na efekty, nie wiem czy dobrze zrozumiałem podnoszenie dawek.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.