Pochodne katynonu, zawierające w strukturze atom z grupy fluorowców, nie pasujące do powyższych kategorii.
ODPOWIEDZ
  • 30 / 10 / 0
Ludzie, nie kombinujcie bo sobie zrobicie krzywde. Nie, to że użyjesz kropli do oczu nie załatwia całej sprawy tylko przykrywa rzeczywisty problem. Kurwa macie jedną pare oczu na całe życie, jak pikawa wam jebnie to da sie przeszczepić ale oczu macie JEDNĄ pare. Więc je szanujcie bo dużo jest pięknych rzeczy do zobaczenia, a z pewnością napierdalanie ketonów i ewentualne uszkodzenie wzroku jest mniej wartościowe niż właśnie widoki. Jeśli coś wam faktycznie dolega po bieda ketonach to jest jakiś sygnał by sie za siebie wziąć, a nie kombinować i ryzykować np uszkodzeniem wzroku przez walenie ketonów..
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 817 / 146 / 0
@tosibosi21 Krople na jaskrę? Serio? Przecież tu, kiedy występuje wytrzeszcz oczu ewidentnie problem leży też po stronie ciśnienia wewnątrzgałkowego. Proszę nie siać dezinformacji...
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 148 / 9 / 0
Odpuść sobie stary to zwłaszcza donosowo jak ciśnienie robi ci się w zatokach może też wpływać na wzrok.
@xkwikx
Przeszczep serca da się zrobić myślisz, że to taka łatwa sprawa i łatwo znaleść dawce? Poleciałeś trochę, nie każda transplantacja kończy się sukcesem tak na marginesie.
Operacje na oczy są jaskrę mój dziadek miał i nawet po 20 latach było git a pewnie powstało mu to od papierosów ale przed nim sąsiadka przez nieudolnego lekarza straciła wzrok więc nie ma co ryzykować jak ci się coś dzieje ze wzrokiem, odpuść sobie ślepota to największe kalectwo.
  • 30 / 10 / 0
To była tylko anegdotka której nie należało brać dosłownie i wiem ze przeszczep nie jest taki prosty XD, chodziło mi tylko o podkreślenie wagi narządu wzroku anyway nie bede sie dłużej rozpisywać o offtopie :p
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 148 / 9 / 0
@xkwikx
To niezle masz te anegdoty.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.