Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
Co do tramalu, to ciężko mi się odnieść, bo zawsze dawał mi serotoninowego speeda i działanie, a w większych dawkach po prostu pustą sedacje bez przyjemności.
Można powiedzieć, że kratom jest w pewnym sensie podobny do kody, ale nigdy nie będzie można między kratomem, a opiatami/opioidami postawić znaku równości.
Kratomowi imho brakuje tego charakterystycznego ciepełka i takiej chęci do działania jak juz sie załaduje(choć wielu uzytkowników mówi, że dostają działanie poniekąd stymulujące, ale ja takiego nie doświadczam) po prostu czuć, że to nie jest to samo.
A działanie kratomu opisałbym jako taką poniekąd ciepłą mgiełke, w której odpływasz w przyjemnych myślach, wyobrażeniach i najchętniej byś sobie usiadł czy położył i już tam został, mam tak niezależnie od dawki. Człowiek staje się bardziej otwarty na drugiego i chce rozmawiać, wrzuta w muzykę, ale poza tym to strasznie rozleniwia według mnie.
@ledzeppelin2
Za jakiś czas wyślę Ci na maila dwa, bo nie działa mi jeszcze pw.
Zmieniłem sort i widzę różnicę w działaniu, nie jest taki obezwładniający i rozleniwiający, stąd pewne podejrzenia padają.
@ledzeppelin2
Sugerowałbym wziąć ten naturalniejszy, jeśli chociaż trochę zależy Ci na produktywności, bo szczerze, to ja już z tamtym drugim nie zamierzam mieć styczności, jeszcze po ich wpadce z toksycznym czerwonym.
I jak coś to pw mi już działa, nie zauważyłem, że już mam sprawne.
Miał ktoś styczność z 7-OH i mógłby mi opisać swoje doświadczenia z nim, porównując także do zwykłego kratomu? Fajnie by było dość szczegółowo, byłbym wdzięczny.
30mg to wręcz jak dla mnie lekko za dużo, bo w szczytowym momencie przyjemność była tak silna, że ciężko było wydusić zdanie :) Myślę, że 1/8 tabletki czyli 15 mg na pierwszy raz byłoby idealnie
Czuję też, że właściwości uzależniające ma to niesamowicie wysokie. Chyba najwyższe ze wszystkich substancji które przyjmowałem, nigdy nie próbowałem heroiny ale po opisach działania czuję, że 7-OH może być bardzo blisko
Edit: Minęła ponad godzina, peak działania minął. Zostało bardzo przyjemne działanie w tle, plusz na ciele i oczach.
Dopiero po tej tabletce zrozumiałem o co chodzi w grzaniu po opio.
(proszę o scalenie postu)
jak w niecały tydzień przerobiłem >100g i na początku sypałem czubate łyżeczki (czilera po robocie; browarki i weed do podkładki) to jeszcze było gicik ale jak później już sypalem pokaźny kopczyk na kartkę i prosto do ryja to czułem się paskudnie struty; mega zawroty głowy i bebechy wywrócone na drugą stronę jakbym przed chwilą zszedł z rollercoaster, dopiero gdzieś za 3 zżółciałym haftem poczułem lekką poprawę ale i tak blady jak ściana ledwo stałem na nogach
dostrzegam jednak istotną różnicę w kontrze do innych opio, nwm czy to może tylko mój odosobniony przypadek ale podczas intoksykacji nawet przez chwile nie zaswędziały mnie nawet jajca … czyżby kratom nie wypierdalal tak motzno histaminy jak np koda?
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.