Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
Co do tramalu, to ciężko mi się odnieść, bo zawsze dawał mi serotoninowego speeda i działanie, a w większych dawkach po prostu pustą sedacje bez przyjemności.
Można powiedzieć, że kratom jest w pewnym sensie podobny do kody, ale nigdy nie będzie można między kratomem, a opiatami/opioidami postawić znaku równości.
Kratomowi imho brakuje tego charakterystycznego ciepełka i takiej chęci do działania jak juz sie załaduje(choć wielu uzytkowników mówi, że dostają działanie poniekąd stymulujące, ale ja takiego nie doświadczam) po prostu czuć, że to nie jest to samo.
A działanie kratomu opisałbym jako taką poniekąd ciepłą mgiełke, w której odpływasz w przyjemnych myślach, wyobrażeniach i najchętniej byś sobie usiadł czy położył i już tam został, mam tak niezależnie od dawki. Człowiek staje się bardziej otwarty na drugiego i chce rozmawiać, wrzuta w muzykę, ale poza tym to strasznie rozleniwia według mnie.
@ledzeppelin2
Za jakiś czas wyślę Ci na maila dwa, bo nie działa mi jeszcze pw.
Zmieniłem sort i widzę różnicę w działaniu, nie jest taki obezwładniający i rozleniwiający, stąd pewne podejrzenia padają.
@ledzeppelin2
Sugerowałbym wziąć ten naturalniejszy, jeśli chociaż trochę zależy Ci na produktywności, bo szczerze, to ja już z tamtym drugim nie zamierzam mieć styczności, jeszcze po ich wpadce z toksycznym czerwonym.
I jak coś to pw mi już działa, nie zauważyłem, że już mam sprawne.
Miał ktoś styczność z 7-OH i mógłby mi opisać swoje doświadczenia z nim, porównując także do zwykłego kratomu? Fajnie by było dość szczegółowo, byłbym wdzięczny.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.