Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 4 / 0
jak tam kratom w czechach? planuje solo tripa do poludniowych braci i zastanawiam sie czy sobie przy okazji sklepu jakiegos nie zachaczyc :D
  • 24 / 2 / 0
@arturoo99

Co do tramalu, to ciężko mi się odnieść, bo zawsze dawał mi serotoninowego speeda i działanie, a w większych dawkach po prostu pustą sedacje bez przyjemności.
Można powiedzieć, że kratom jest w pewnym sensie podobny do kody, ale nigdy nie będzie można między kratomem, a opiatami/opioidami postawić znaku równości.

Kratomowi imho brakuje tego charakterystycznego ciepełka i takiej chęci do działania jak juz sie załaduje(choć wielu uzytkowników mówi, że dostają działanie poniekąd stymulujące, ale ja takiego nie doświadczam) po prostu czuć, że to nie jest to samo.

A działanie kratomu opisałbym jako taką poniekąd ciepłą mgiełke, w której odpływasz w przyjemnych myślach, wyobrażeniach i najchętniej byś sobie usiadł czy położył i już tam został, mam tak niezależnie od dawki. Człowiek staje się bardziej otwarty na drugiego i chce rozmawiać, wrzuta w muzykę, ale poza tym to strasznie rozleniwia według mnie.

@ledzeppelin2

Za jakiś czas wyślę Ci na maila dwa, bo nie działa mi jeszcze pw.
  • 24 / 2 / 0
Miał ktoś styczność z 7-OH i mógłby mi opisać swoje doświadczenia z nim, porównując także do zwykłego kratomu? Fajnie by było dość szczegółowo, byłbym wdzięczny.

Zmieniłem sort i widzę różnicę w działaniu, nie jest taki obezwładniający i rozleniwiający, stąd pewne podejrzenia padają.

@ledzeppelin2

Sugerowałbym wziąć ten naturalniejszy, jeśli chociaż trochę zależy Ci na produktywności, bo szczerze, to ja już z tamtym drugim nie zamierzam mieć styczności, jeszcze po ich wpadce z toksycznym czerwonym.
I jak coś to pw mi już działa, nie zauważyłem, że już mam sprawne.
  • 12 / 2 / 0
Miał ktoś styczność z 7-OH i mógłby mi opisać swoje doświadczenia z nim, porównując także do zwykłego kratomu? Fajnie by było dość szczegółowo, byłbym wdzięczny.
7oh dziala jak typowe opio fajnie grzeje ale dzialanie jest bardzo krótkie (peak moze z 30 minut) pozatym jest to częściowy agonista wiec występuje cealing dose ale jak najbardziej mozna doswiadczć noodów. Niedlugo bede próbowała MGM-15 które podobno ma działać dużo mocniej i dłuzej to też sie wypowiem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.