Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam. Mam pytanie, mianowicie biorę leki od 8 tygodni, depakine (Kwas walproinowy) i paroksetynę.
DXM brałem kiedyś wiele razy i nie mam uczulenia. paroksetyna (podobno blokuję enzym CYP2D6)
Więc czy będę mieć po DXM "fazę".
A jak tak to czy bedzie ona trwać dłużej lub inaczej. Dziękuję ;)
  • 578 / 180 / 0
@Dave222
Jeśli nadal aktualne:
paroksetyna bardzo mocno blokuje cyp2D6, czyli będziesz miał bardziej działanie DXM, a mniej dxo. Do tego bardzo wydłuża działanie. Więc trzeba uważać żeby przypadkiem plateau sigma nie zaliczyć (no chyba że ktoś chce). Wtedy nawet nie trzeba brać pod rząd co kilka godzin, tylko następnego dnia wystarczy. Ja tam osobiście wolę trip z mocno blokowanym cyp2D6 i tylko tak biorę/brałem, ale to zależy od osoby, bo niektórym takie coś bardzo mocno się nie podoba. Do tego też słabiej blokuje cyp3A4, więc ogólnie wydłuży działanie i trochę jak grejpfrut będzie podbijać (ale znacznie słabiej niż przez cyp2D6).

Co do kwasu walproinowego, to trudno mi powiedzieć czy coś poważnego by się stało, ale pewno by było więcej zamulenia i spłycenie psychodeli oraz dysocjacji.

Osobiście był bym bardzo ostrożny i nie zaczynał od normalnej tripowej dawki. Ja tam brałem 60mg, za 2-3 godziny 90mg, i później 150mg. Po 90mg już było mocno.
śmieszkowy podpis usunęli, no dosłownie 1984
  • 316 / 41 / 0
Kochani czy jeśli nie biorę już antydepów na stałe ale czasem nasennie zarzuce mirtazapine to mam się obawiać dexa np 5 dni od ostatniej tabletki?
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.