Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
DXM brałem kiedyś wiele razy i nie mam uczulenia. paroksetyna (podobno blokuję enzym CYP2D6)
Więc czy będę mieć po DXM "fazę".
A jak tak to czy bedzie ona trwać dłużej lub inaczej. Dziękuję ;)
Jeśli nadal aktualne:
paroksetyna bardzo mocno blokuje cyp2D6, czyli będziesz miał bardziej działanie DXM, a mniej dxo. Do tego bardzo wydłuża działanie. Więc trzeba uważać żeby przypadkiem plateau sigma nie zaliczyć (no chyba że ktoś chce). Wtedy nawet nie trzeba brać pod rząd co kilka godzin, tylko następnego dnia wystarczy. Ja tam osobiście wolę trip z mocno blokowanym cyp2D6 i tylko tak biorę/brałem, ale to zależy od osoby, bo niektórym takie coś bardzo mocno się nie podoba. Do tego też słabiej blokuje cyp3A4, więc ogólnie wydłuży działanie i trochę jak grejpfrut będzie podbijać (ale znacznie słabiej niż przez cyp2D6).
Co do kwasu walproinowego, to trudno mi powiedzieć czy coś poważnego by się stało, ale pewno by było więcej zamulenia i spłycenie psychodeli oraz dysocjacji.
Osobiście był bym bardzo ostrożny i nie zaczynał od normalnej tripowej dawki. Ja tam brałem 60mg, za 2-3 godziny 90mg, i później 150mg. Po 90mg już było mocno.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.