Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam. Mam pytanie, mianowicie biorę leki od 8 tygodni, depakine (Kwas walproinowy) i paroksetynę.
DXM brałem kiedyś wiele razy i nie mam uczulenia. paroksetyna (podobno blokuję enzym CYP2D6)
Więc czy będę mieć po DXM "fazę".
A jak tak to czy bedzie ona trwać dłużej lub inaczej. Dziękuję ;)
  • 578 / 180 / 0
@Dave222
Jeśli nadal aktualne:
paroksetyna bardzo mocno blokuje cyp2D6, czyli będziesz miał bardziej działanie DXM, a mniej dxo. Do tego bardzo wydłuża działanie. Więc trzeba uważać żeby przypadkiem plateau sigma nie zaliczyć (no chyba że ktoś chce). Wtedy nawet nie trzeba brać pod rząd co kilka godzin, tylko następnego dnia wystarczy. Ja tam osobiście wolę trip z mocno blokowanym cyp2D6 i tylko tak biorę/brałem, ale to zależy od osoby, bo niektórym takie coś bardzo mocno się nie podoba. Do tego też słabiej blokuje cyp3A4, więc ogólnie wydłuży działanie i trochę jak grejpfrut będzie podbijać (ale znacznie słabiej niż przez cyp2D6).

Co do kwasu walproinowego, to trudno mi powiedzieć czy coś poważnego by się stało, ale pewno by było więcej zamulenia i spłycenie psychodeli oraz dysocjacji.

Osobiście był bym bardzo ostrożny i nie zaczynał od normalnej tripowej dawki. Ja tam brałem 60mg, za 2-3 godziny 90mg, i później 150mg. Po 90mg już było mocno.
śmieszkowy podpis usunęli, no dosłownie 1984
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.