Ty też przestaniesz zwracać na to uwagę, gdy zaczniesz się szmacić. Ja chodziłem czasami dwa razy dziennie do jednej apteki. Miałem też takie punkty gdzie mówiłem po prostu "dzień dobry, to co zawsze poproszę". A aptekarz lub aptekarka z uśmiechem wydawali mi lek. Też w niektórych pytali czy to co zwykle i po prostu mówiłem, że tak...
Chyba do zbyt małej ilości aptek chodziłem...
A odnośnie starych bab. To chciałem przekazać to co mówił Bonus BGC, że jebać stare baby. Normalnie. Jebać stare kurwy.
Pozdrawiam
Moje główne pytanie, jakie badania powienienm zrobić po odstawce, te najważniejsze i te mniej ważne.
Opcjonalnie bym dorzuciła usg jamy brzusznej pod kątem nerek, wątroby, żołądka i jelit. A jeśli zaczniesz odczuwać jakieś dziwne objawy ze strony układu nerwowego to warto byłoby się tym zainteresować i ewentualnie skonsultować z neurologiem, bo pregabalina działa na kanały wapniowe, a kodeina na receptory opioidowe w mózgu, więc po odstawce mogą wystąpić problemy z pamięcią, drżenie rąk, bezsenność itd, neurolog może pomóc lub zlecić wykonanie EEG.
26 marca 2026Swiezzy pisze: Witam, chcialbym sie zapytac, mam w planach przerwe mniejsza/wieksza od thiocodinu, tak tak wiem, po raz ENTY to pisze, lecz jestem na dobrej schodzacej drodze z dawki. Ogolny staz to jakies 8lat +/- z czego no od 3lat+ moze lece juz podwojnie rano i wieczor, aktualna dawka to 800mg ran i 800 wieczorem, do tego pregabaliny plus minus 300-450mg do jednej zarzutki.
Moje główne pytanie, jakie badania powienienm zrobić po odstawce, te najważniejsze i te mniej ważne.
Przy okazji, jak zrobisz badania o których pisze @mmigotka to daj znać - to będzie ciekawe z pewnością dla wielu ludzi, jak wychodzą próby wątrobowe itp. po tylu latach zabawy z tym gównem. Może będzie to pouczające i dające do myślenia, a może doda innym odwagi, że nie ma ryzyka ;)
Znaczy odziwo wyzej wymienione badania mialem nie tak dawno temu robione ( moze 2miesiace temu), bo mnie brzuch pobolewal, teraz boli ponad 2tyg ciągiem, wiec mozliwe ze jakies nadrzerki sa. Co do watroby a mialem rozszerzone powiedział mi że mam "nie zła", ale czy turbo dobra to raczej watpie, inne rzeczy jak nerki, w dobrym miejsu, powiem tak, do jamy brzusznej nie dalo sie doczepić, powiedzialem mu jak moja dieta wyglada, czyli tyle co je 10latek a przypominam mam 29lat. Czyli kanapka z serem zoltym do kawy rano ( to śniadanie jest ze mna od jakis prawie 20lat XD) serio, glownie tylko po to zeby kawy na pusty zoladek nie pic, no i odkad biore kode, to i kode. Z badann niby gastro i kolonoskopia zostala, na gastro mam termin na kolonoskopie jeszcze nie, lub na razie nie. Jedna rzecz mialem podwyzszona na badaniach chyba, ale przy koncowce normy.
Tak mieszkam w Krakowie, stosunkowo misja po 10aptekach zajmuje 1.5h jak sie traki zgraja i kolejek duzych nie ma, z wiekszoscia personelu aptek pod jednym szyldem jestem już na hej/hej, lub cześć / czołem, do tego luźne gadki o wszystkim, i to nie ja pierwszy zagadywalem, no ale zawsze z kulturka wiadomo, nawet jaak nie sprzeda, chyba ze pierdoli jedna farmazony ze przychodze drugi raz dziennie, to raz jej zwrocilem delikatnie uwage, poza tym ma sie ten urok osobisty od dziecka, nigdy z tym problemu nie bylo hahah I taka misja wyglada codziennie, bo codziennie bombilem, mam swoja jedna trase ze tak powiem, i ogolnie moze na 20aptek, bo czasem i po tylu trzeba bylo jezdzic przed delegacja lub w swieta, tylko w dwoch jest problem jak jest jedna zmiana, lub jestem tam czesciej niz raz w tygodniu. Ale gdzie indziej juz wiedza po co przychodze, bahh nawet maja dla mnie jeden przyszykowany przy kasie zeby nie latac na zaplecze XD
W ogole nie mam dnia wolnego od latania za tym, chyba ze rzeczywiscie w chuj tego ogarne, to max jeden dzien przerwy jest. Gdzie nie gdzie nic nie mowilem i po 2opak mi sprzedaja, ale teraz maja na to oko, ze kontrole sa i na razie po 1opak mi moga sprzedawac, a dlatego 10opak, bo na poranna bombe, pozniej po 8h na wieczorna, i odrazu na drugi dzien na rano sobie ogarniam. I tak w kolko macieju.
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
A odnośnie tego wkurwienia się grając w Lola to skąd zdziwienie? To że jest to lek uspokajający to nie znaczy że się nie wkurwiasz na nim xD można nawet bardziej się odpalić.
Ogólnie może spróbuj 0,5mg lub 0,75mg bo jak zasypiasz to 1mg jest dla Ciebie za dużo. Tutaj są w większości mężczyźni, więc bierz poprawkę, że te wszystkie dawkowania to na dorosłych chłopów są, a z tego co pamiętam to Ty jesteś drobną Kobietą. Popraw mnie jeśli się mylę?
@Poluska
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.