Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2142 / 269 / 0
Jest Jakiś zamiennik Ghost Train Haze i dela haze bo ta nowa sativa Red Velvet Cake raczej nie na palenie w dzień.
  • 1644 / 414 / 2
@nCuX aurora 22% ale nie pamietam juz jak sie nazywala, pisalem o niej bodajze w tym temacie
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2050 / 337 / 0
06 marca 2026nCuX pisze:
Jest Jakiś zamiennik Ghost Train Haze i dela haze bo ta nowa sativa Red Velvet Cake raczej nie na palenie w dzień.
Ghost train haze (ww aurora22) to zawsze wysoka jakosc. Ale ja bym chyba obstawal przy tym co masz i tak- nikt nie broni przeciez zmieszac ten susz z abv (like me) albo cbd- bedzie lzej a z cbd to juz wgl chill wyjdzie na tyle ze zaoszczedzisz bo 0.008 z waporyzatora juz pogniecie. Ja tak robie z aurora 29% i 10g starczy mi na miesiąc a caly czas chodze ujarany. Codziennie :-D
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 3 / / 0
Powie ktoś jak wyglądają te konsultacje? Wystarczy powód i jakieś potwierdzenie bo wiedzą po co tam jesteś czy trzeba coś bardziej nakłamać?
  • 1644 / 414 / 2
@Rychupaleta
Wystarczy powiedzieć, że masz bezsenność, a nie chcesz brać na to chemii cały czas, bo przestaje być skuteczna.
Tylko tyle.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1020 / 138 / 0
06 marca 2026nCuX pisze:
Humble warrior Subropion
Jack Haze Red no.2

Humble warrior właśnie używam. Wygląd słaby, smak i zapach średnie, ale działać działa. Bez fajerwerków, słabiej niż ghost train haze, ale do życia na co dzień i jako zamiennik jestem zadowolony mimo wszystko.
Choć 400zl około to dużo, bo Aurory za niewiele więcej chodzą.
  • 2142 / 269 / 0
@Kochanek heleny Dzięki ziom uratowałeś mi dupę tym niusem.
Jack Haze jest warty tych pieniędzy :)
  • 95 / 5 / 0
07 marca 2026Merx pisze:
@Rychupaleta
Wystarczy powiedzieć, że masz bezsenność, a nie chcesz brać na to chemii cały czas, bo przestaje być skuteczna.
Tylko tyle.
W sumie ja powiedziałam też o padaczce, zaburzeniach lękowo-depresyjnych i nie było to sprawdzane przez lekarza wypisującego receptę, dostarczyłam tylko kartotekę, żeby być w porządku wobec lekarki, że nie ściemniam, a ona żeby miała podkładkę pod co pisać. Zależy od dobrej bajery, raczej jest ona chętnie wypisywana, sama też chętniej z niej korzystam aniżeli z leków.
  • 478 / 63 / 0
Podbije pytanie które było zadawane gdzieś wcześniej, ale nie znalazłem odpowiedzi. Jak lekarze zapatrują się na udokumentowane uzależnienie krzyżowe, gadki o tym że marihuana pomaga mi leczyć skutki brania twardszych narkotyków (bezsenność, głody na metę)?
  • 95 / 5 / 0
Ja powiedziałam o uzależnieniu od opioidów i że mj pomaga mi w detoksie i objawach abstynencyjnych - bez problemu wypisała mi 90 g na miesiac.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.