Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2271 / 284 / 0
Jest Jakiś zamiennik Ghost Train Haze i dela haze bo ta nowa sativa Red Velvet Cake raczej nie na palenie w dzień.
  • 1749 / 525 / 2
@nCuX aurora 22% ale nie pamietam juz jak sie nazywala, pisalem o niej bodajze w tym temacie
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2089 / 346 / 0
06 marca 2026nCuX pisze:
Jest Jakiś zamiennik Ghost Train Haze i dela haze bo ta nowa sativa Red Velvet Cake raczej nie na palenie w dzień.
Ghost train haze (ww aurora22) to zawsze wysoka jakosc. Ale ja bym chyba obstawal przy tym co masz i tak- nikt nie broni przeciez zmieszac ten susz z abv (like me) albo cbd- bedzie lzej a z cbd to juz wgl chill wyjdzie na tyle ze zaoszczedzisz bo 0.008 z waporyzatora juz pogniecie. Ja tak robie z aurora 29% i 10g starczy mi na miesiąc a caly czas chodze ujarany. Codziennie :-D
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 3 / / 0
Powie ktoś jak wyglądają te konsultacje? Wystarczy powód i jakieś potwierdzenie bo wiedzą po co tam jesteś czy trzeba coś bardziej nakłamać?
  • 1749 / 525 / 2
@Rychupaleta
Wystarczy powiedzieć, że masz bezsenność, a nie chcesz brać na to chemii cały czas, bo przestaje być skuteczna.
Tylko tyle.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1049 / 147 / 0
06 marca 2026nCuX pisze:
Humble warrior Subropion
Jack Haze Red no.2

Humble warrior właśnie używam. Wygląd słaby, smak i zapach średnie, ale działać działa. Bez fajerwerków, słabiej niż ghost train haze, ale do życia na co dzień i jako zamiennik jestem zadowolony mimo wszystko.
Choć 400zl około to dużo, bo Aurory za niewiele więcej chodzą.
  • 2271 / 284 / 0
@Kochanek heleny Dzięki ziom uratowałeś mi dupę tym niusem.
Jack Haze jest warty tych pieniędzy :)
  • 147 / 19 / 0
07 marca 2026Merx pisze:
@Rychupaleta
Wystarczy powiedzieć, że masz bezsenność, a nie chcesz brać na to chemii cały czas, bo przestaje być skuteczna.
Tylko tyle.
W sumie ja powiedziałam też o padaczce, zaburzeniach lękowo-depresyjnych i nie było to sprawdzane przez lekarza wypisującego receptę, dostarczyłam tylko kartotekę, żeby być w porządku wobec lekarki, że nie ściemniam, a ona żeby miała podkładkę pod co pisać. Zależy od dobrej bajery, raczej jest ona chętnie wypisywana, sama też chętniej z niej korzystam aniżeli z leków.
  • 507 / 69 / 0
Podbije pytanie które było zadawane gdzieś wcześniej, ale nie znalazłem odpowiedzi. Jak lekarze zapatrują się na udokumentowane uzależnienie krzyżowe, gadki o tym że marihuana pomaga mi leczyć skutki brania twardszych narkotyków (bezsenność, głody na metę)?
  • 147 / 19 / 0
Ja powiedziałam o uzależnieniu od opioidów i że mj pomaga mi w detoksie i objawach abstynencyjnych - bez problemu wypisała mi 90 g na miesiac.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.